Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Poskodba kolena

Poskodba kolena

Hči se je na smučanju poškodovala desno koleno. Koleno je po 3 tednih še zelo bokece in ne more stopiti na nogo. MR je pokazal obsežen izliv v kolensjem sklepu, popolna roptura sprednje križne vezi in roptura lateralnega meniska. Glede na to, da ba pregled pri ortopedu še čakamo, me zana mnenje kako postopati. Je potrebno takojšnja fizioterapija? Operacija? Menite da bi potrebovala ooornico za koleno?

Hvala lp

Spoštovani!
V tej fazi glede na oteklino in bolečine je potreben počitek, lahko opornica za koleno, vaje za kvadriceps. Za fizioterapijo je še prezgodaj. Svetoval bi jo šele čez 3 tedne oziroma ko bodo bolečine mnogo manjše. Tudi za operacijo je prezgodaj. Bo pa verjetno potrebna zaradi rupture križne vezi in meniskusa.  Verjetno bo potrebna rekonstrukcija vezi in sanacija meniskusa.

Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close