Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Fizioterapija in masaže poškodba ishiadičnega živca

poškodba ishiadičnega živca

Pozdravljeni.

13.11.2015 so mi pri operaciji kolka hudo poškodovali ishiadični živec ki se kaže z nezmožnostjo delovanja zadnje stegenske mišice, vseh golenskih mišic in posledica je padajoče stopalo. Bila sem na rehabilitaciji na soči. Tam sem zraven fizioterapije dobivala elektrostimulacijo n.peroneusa in n.tibialisa zaradi pareze!
Po odpustu iz rehabilitacije sem si doma opekla stopalo in sem bila posledično 1 mesec brez vsake terapije, ker sem hodila vsak drug dan na obvez rane. Danes pa mi je kirurg plastik ki je oskrboval tole mojo opeklino rekel, da če se mišice ne stimulira lahko odmre in če se živec reinervira pa mišica ne dela potem ni upanja da se popravi. Seveda sem zdaj čisto prestrašena, ker je mišica goleni čisto atrofirala v tem 1mesecu ko nisem imela elektrostimulacije.
Kaj naj storim? Zdaj tako ali tako moram čakat da mi zdravnik da napotnico za fiziatra in bo minilo še nekaj časa preden dobim terapije in ponovno elektrostimulacijo.
Kaj mi svetujete?

Lep pozdrav

Pozdravljeni!

Če je bila koža poškodovana, vam niso mogli dati elektrod na kožo, tako da je žal trebapočakati, da je koža povsem zaceljena – verjetno se zaradi okvare živca tudi koža počasneje celi?
Takoj ko bo zaceljena je dobro začeti s stimulacijo.
Poleg tega jejte redno b kompleks in pa delajte vaje z zdravo nogo, saj ko delate vaje z zdravo nogo, gredo impulzi po živcih po obeh nogah in tako lahko pospešite regeneracijo. Z elektrostimulacijo denervirane mišice se ne da ohranjati mišično moč, zato je normalno da mišica atrofira. Bolj gre za to, da vlakna mišice drsijo med sabo in se ne zlepijo. Glede na pretečen čas, pa se verjetno inervacija že vrača in lahko že malo migate z nogo?

New Report

Close