Najdi forum

Pozdravljeni

Včeraj sem prejela rezultate MR preiskave s kontrastom, ki pa si jih seveda ne znam razložiti:
Zatekanje KS v predel labruma med 2.in 3.pozicijo v dolžini približno 1,5 cm – ruptura baze labruma.
Drugih posebnosti intraartikularno ni, hrustanec je primeren.
Povsem minimalna kostna protuberanca na anteriornem delu vratu femurja.
Signal prikazanega skeleta in mehkih tkiv je v mejah normalnega.
Ostale prikazane strukture izgledajo v mejah normalnega.

Seveda mi bo ortoped na pregledu verjetno razložil rezultate, a nazadnje mi je kar dal vedeti (ko smo vedeli za 1 cm poškodbo, ki jo je pokazala ”navadna” MR), da je bolj ko ne na meni ali bom živela s to težavo ali se bom odločila za operacijo. Ne vem, ker ne vem kaj lahko vse skupaj v najslabšem primeru povleče, vem pa, da sem se zaradi morebitnih bolečin pri določenih aktivnostih samoomejila. Vesela bi bila sproščenejšega življenja. Stara sem 45 let.
Mi lahko prosim razložite zgornje besede, da bom vsaj približno vedela kje se nahajava jaz in moj kolk.
Najlepša hvala za trud.
lp
Mojca

Pozdravljeni,

kot je opisano v izvidu MRI , ki ste ga opravili s kontrastom, se natačneje vidi poškodba strukture labruma, ki je zadolžena za stabilnosti v kolčnem sklepu. Nekje do 70 % stabilnosti lahko zagotovijo mišice, 30% je na strani vezivnih struktur kot so labrum, ligamenti. Ali se poškodba labruma zdravi operativno ali neoperativno vpliva več dejavnikov. Absolutno vam svetujem, da CD pogleda še ortoped, ki vas je napotil na MRI s kontrastom, saj je pomembno klinični pregled primerjati s posnetki CD. Pomemben dejavnik so aktivnosti in kakšne funkcijske težave vam povzroča poškodba labruma v kolku. Usmerjena krepitev kolčnih mišic je zagotova potrebna.

Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

Pozdravljeni

Najlepša hvala za hitri odgovor.
Tale izvid mi je poslal ortoped, ki me je poslal na preiskavo MR s kontrastom (rezultati s CDjem so rmali direktno k njemu).
Vas lahko samo še vprašam – je 1,5 cm tovrstne poškodbe ”veliko”?

Pozdravljeni,

DA in NE. Najbolj pomembno za vas je, ali vam to povzroča funkcijske težave.
Lep pozdrav,
Renata Vauhnik

ARTHRON, Sklepne in športne poškodbe Ljubljana, Celje, Maribor, Nova Gorica 041 654 330, [email protected], http://www.arthron.si

New Report

Close