Najdi forum

poseg v nosečnosti

Spoštovana zobozdravnica!
Imam precej velik problem,namreč pred 6 leti sem si zlomila zob(štirica zg.)ko sem poskušala nepremišljeno pregrizniti pistacijo.Zob je šel na polovico, žal pa je večji del šel ven.Zobozdravnica se je zelo potrudila in mi na ostanek zoba(ki je bil res zelo majhen) pritrdila umeten zob.Sama je takrat rekla,da bo verjeto zdržal samo 3 -4 leta,potem pa bo potrebno narediti mostiček. Pred 2 dnevoma pa mi je ta zob ponovno izpadel,pojavila se je oteklina dlesni in zoba pa zelo smrdi,viden je tudi globok kanal.Trenutno je moja zobozdravnica nedosegljiva,pride šele v petek.Zanima me ali mi lahko zdravnica zob “prilepi” nazaj oziroma ga zdravi z določenimi zdravili.Verjetno bo potrebno tudi rtg slikanje,ki pa v nosečnosti ni pripročljivo.Zelo bi bila hvaležna za Vaše mnenje. Aha,sem v začetku 12. tedna nosečnosti.
V naprej hvala za Vaš trud in še tako naprej! Alja

Spoštovana Alja,

rentgensko slikanje je absolutno prepovedano (ker pač niste življensko ogroženi). Če iz zoba smrdi, potem bo verjetno potrebno zdravljenje, ki v nosečnosti ni prepovedano. Za silo si bodo lahko pomagali s kakšnim starim rentgenskim posnetkom, po porodu pa bodo zob lahko popravili do konca.
Lepo pozdravljeni in srečno!

New Report

Close