POROČNO POTOVANJE BREZ OTROK

Pozdravljeni,

želim vaše mnenje. Imam super družino, hčerko staro 2 leti. Ko se je naša mala puža napovedala, še z možem nisva bila poročena. Na mojo pobudo sva se v visoki nosečnosti poročila. Poročnega potovanja nisva imela. Zdaj ko je pa že malce večja, si pa tega res želim. Moji in njegovi starši bi jo čuvali. Kaj menite o tem, da greva za 14 dni nekam sama?Sem skeptična ampak si tega zares želim.
Prosim za vaša mnenja.

Lp

Spoštovani,

rekla bi, da je to predvsem stvar vaše, vajine premišljene odločitve, saj domače okoliščine in odnose najbolj poznata. Naredite tako, kot čutite. Če čutite, da vam bo to potovanje v dvoje prineslo veliko energije, sprostitve, olajšanje, bo v redu. Če pa menite, da boste na poti predvsem nervozni, da vas bo skrbelo za hčerko, kako je, pa najbrž ne bo v redu. Lahko si poskušate predstavljati, vizualizirati tudi, kako bi bilo, če bi šli kar vsi trije, in kako se ob tem počutite. Predvsem pa bo potrebno proučiti aktualne korona razmere in omejitve za potovanja.

Dajem v razpravo, da se nato lažje odločite. Srečno!

Premajhna je še in za prvič sta dva tedna absolutno preveč. Vzemita si podaljšan vikend, da boste videli, kako stvar funkcionira.

in zakaj bi sedaj šla sama na neko “poročno potovanje” kot dva iz 19.st., da bi v miru prvič seksala? Zakaj se nista najprej poročila in potem ustvarila družine, če se ti zdi, da moraš tem floskulam slediti? Imaš dve leti starega otroka in toliko star otrok še ne more razumeti, da bo mama prišla vsa oh in sploh nazaj po dveh tednih brezskrbnega počitnikovanja. Predlagam, da s “poročnim” potovanjem brez otroka počakaš vsaj še dve leti, potem otrok lažje razume ločitev. O mnenju strokovnjakinje, ki vidi samo in izključno mamo in njene potrebe, sem pa brez besed.

S tem se strinjam. Ne zdi se mi nič narobe s tem, da si starša nekaj časa zase vzameta, ampak 14 dni je pa res malo dolga.

In strinjam se tudi s svojo predhodnico, ne moreš po dveh cestah hkrati vozit. Če se greš neko tradicijo, se jo pojdi v celoti, vključno s časovnim zaporedjem (poroka – hiša – otroci). Če stvari obrneš naokrog in imaš otroka pred poroko, ga pa pač imaš in se ne moreš potem kar 14 dni pretvarjat, da sta z možem sama, ker nista.

New Report

Close