Najdi forum

popravni izpit v oš

Imeli smo situacijo, da je otrok pisal pozitvno test, ustno pa ni bilo nobeni stavri podobno, daleč pod minimalnimi standardi. Bi se lahko komisija v tem primeru odločila za to, da popravni ni narejen (kljub pozitivni ustni)? Bolka

Seveda je odgovor retoričen. Izključno predmetna komisija je pristojna za strokovno odlošitev. V skladu s standardi seveda, ki jih postavi predmetni izpit.
Vprašanje, ki ga postavljam sam, pa danes ni tako zelo retorično. Četudi bi v normalnih sistemih (in pri nas pred 10 leti) moralo biti.
Namreč: kdo še v resnici odloča o ocenah na popravcih? Je to res še komisija, ali tovrstne teme odkrivajo temno plat neznosnih pritiskov na učitelja? Popolnoma vseeno je, ali gre za ravnatelja (posrednika MŠŠ), za starše, ali pa kar jutrišnja eksistenca učitelja.

lp
Marko

Popravek: “..Izključno predmetna komisija je pristojna za strokovno odločitev. V skladu s standardi, seveda, ki jih določi strokovni aktiv dotičnega predmeta.”

ravno zaradi pritiskov sprašujem…staršev in tistih, ki nam režejo vsakodnevni kruh…sprašujem se le, z vsem spoštovanjem do prihajajočih generacij, komu delamo te koristi…otrokom gotove ne, ker jih ne pripravljamo na življenje, ampak zavijamo v vato in jim dajemo lažno podobo sveta, ki jih čaka…Potem pa z vsemi nazivi, ki so v nebo vpijajoči, niso sposobni opravljati služb, za katere so izšolani…

Imam eno vprašanje :

Koliko popravnih izpitov ima lahko učenec 9 razreda ?

In če ima ocene 1,1,1,1,1,2,2 REDNO HODI K POUKU , TRUDI SE , DELA DOMAČE NALOGE , STARŠI SO VČASIH TUDI NA GOVORILNIH URAH a da mu dam popravni ali ne ?

S tem da je 9 razred in predmet je matematika težko mi je dati popravni kajti če ga ne naredi kako bo za srednjo šolo … Prosim za nasvete .LP

Popravni izpit, pisni narejen ustni pa ne. Ali napreduje v višji razred ali ne?

New Report

Close