Ali je v našem zdravstvu možna kakšna pot popravila prsi z ne prevelikimi stroški? Kakšni so ti stroški?Kam se lahko obrnem?
Prosim, ne naštevajte mi vseh hujših težav, ki jih ljudje imajo in nimajo časa misliti na take “neumnosti”. Morda tudi to ni tako mala stvar na nekatere.
Za napotitev se zahvaljujem
Andreja

Spoštovani!

Vprašanje ste verjetno po pomoti naslovili na psihiatra, če želite kontakt z njim, prosim, ponovno napišite vprašanje zanj iz njegovega področja.

Glede korekcije prsi vas moram razočarati, nikjer ta poseg ni poceni in v vsakem primeru je samoplačniški, razen če gre za korekcijo dojk po amputaciji zaradi rakastega obolenja. Cene se razlikujejo predvsem glede na vrsto posega (povečanje, pomanjšanje, dvig itd.), opraviti ga je v Ljubljani mogoče pri vseh kirurgih plastikih – privatno ali v Kliničnem centru, pa tudi v Kranju, Mariboru itd. Tovrstni posegi so v Sloveniji cenejši kot kjerkoli drugje, vrtijo pa se okrog 300.000 SIT (stroški proteze, če je potrebna, niso všteti, tudi te se v ceni in kvaliteti razlikujejo med seboj), odvisno od zgoraj omenjenih faktorjev.

Dovolite pa mi vendarle en nasvet: naj cena ne bo edino merilo, storitev mora biti opravljena predvsem strokovno, izogibajte se nelegalnih in morda na prvi pogled ugodnih variant.

Lep pozdrav!

Marija Rejec