poporodna čišča

Hojla,

sem še malo vezana na tale forum, pa bom kar tu vprašala: ali mi lahko kdo pojasni, koliko časa traja poporodna čišča? V šoli za starše so razlagali neke strašno kratke roke, jaz pa sem 15. dan po porodu in imam čiščo še vedno, vendar pa ne pojenja zvezno: včasih skoraj ves dan ni nič, potem spet je, malo je rjava, malo rdeča…

Kako naj vem, ali je vse ok, ali pa je ostal noter košček posteljice in moram nazaj v porodnišnico?

Lp
P.

Meni se je čisto končala šele po 7. tednih. Če bi več tednov samo krvavela, bi to pomenilo, da ni vse v redu, ti pa mislim da se nimaš česa bat. Sicer pa imaš čas, da se je “znebiš” do prvega pregleda po porodu, takrat te pa itak ginekolog pogleda.

Meni se je tudi vlekla več kot mesec dni,pa ni bilo nič narobe,čeprav sem tudi jaz bila prestrašena,saj sem se ravnala po navodilih materinskega tečaja.Potem sem šla kar v porodnišnico na pregled,kjer so mi zatrdili,da čišča traja precej dlje časa in da s tem ni nič narobe.Naj pa te opozorim ,če se pojavi sveža rdeča kri pa le pojdi na pregled.

Tudi jaz imam še vedno poporodno čiščo po več kot treh tenih od poroda.
Baje se čisti okoli šest tednov. Le glej, da ne teče preveč, da nimaš
kakšnih bolečin pa je vse oki.
Nč mal bomo morale še zdržat:))
lp

Danes 7 tednov po porodu, pa se kakšen dan še pojavi rjavkast izcedek, kakšen dan ga pa ni. Tisto iz MŠ je čiso mim bi rekla, samo prestraši te.

ojla!
ja tut jest že skor mesec po porodu pa še kr po malem curi neki rjavga, sem pa ke tut mal bl rdečga. mah bo že enkrat nehal 🙂 sexat itak še ne upam 🙂

lp, lara

No jaz sem 6 tednov po porodu pa že 14 dni nimam ničesar več. Čišča se mi je pojavljala 3 tedne. Proti koncu se mi je pojavil izcedek samo še tako ob večerih. Sedaj pa res že 14 dni ni ne duha ne sluha. Sploh ne vem več da sem rodila. No le naša mala sončica Maša me še spominja na to. !!

srečna, saj ravno to s svežo rdečo krvjo me skrbi. Nimam pojma, ali je svetlejša kri toliko svetla, da šteje za svežo in je nevarna ali je to nihanje barve in količine normalno. Še posebno me skrbi, ker prvikrat pa je bilo nekaj narobe (košček posteljice je ostal noter) in so mi dali neka zdravila, ki so potem v nekaj dneh ustavila čiščo.

Pri meni 6 tednov.

Ce nisi ziher, pejdi na pregled.
Ce je rjavkasto, sluzasto, je vse ok, POMENI, DA GRE H KONCU, ce pa je sveza rdeca kri, po nekaj dneh rjavkastega, pa ni OK. Trajalo naj bi nekje 6 tednov (do pregleda pri gineku), ceprav je meni pri prvem porodu trajalo skoraj 10 tednov, pa je bilo vse OK, potem pa sem takoj dobila menzo, ceprav sem se dojila…
Tokrat ze 14 dni po porodu, pa ze skoraj nic vec, par dni nic, potem pa spet kak dan malo.

Poletna1, kako je bilo potem s tvojo čiščo? Tudi jaz sem tri tedne po porodu in na začetku skoraj ni bilo panike s čiščo, prvi in drugi dan ja, potem pa se je že skoraj končevala. No, zdaj mi pa že kakšen teden spet teče svetlo rdeča kri. Jutri sicer nameravam do ginekologa, me pa vseeno zanima, kaj hudiča bi lahko to bilo. Upam, da nič hujšega:(. Kako se je pri tebi izšlo?
Pozdrav od zaskrbljene Ize

Jaz sem jo imela tri tedne, potem tri tedne mir in nato sem dobila že “ta pravo” menstruacijo. Niti pošteno si nisem utegnila oddahniti 🙂))

LP

Cist odvisna tale cisca..pri meni je trajala kaka dva tedna….pol je blo pa dva meseca mir…ko sem nehala dojit, pa je kmalu prisla prava menstruacija…jao ni primerjave med prej in potem…tko da upam, da se zadeva kmal umiri in da se vse postavi na prave tire 🙂)

Pri odpustu nam je ginekolog povedal, da če preveč skačeš okoli je spet močnejša, da je treba teh6 tednov zares počivati.lp

Pozdravljene!

No, jaz sem rodila pred 3 tedni in imam vsak teden pregled v porodnisnici zaradi te cisce…

Na dan odpusta iz porodnisnice so ugotovili, da cisca smrdi in so me poslali na UZ. Ugotovili so, da se maternica ne cisti dobro in tudi z njenim krcenjem niso bili zadovoljni. Dobila sem antibiotike (Amoksiklav al neki podobnega) in kapljice za krcenje maternice domov sem sla pa vseeno. Pa so me narocili na pregled k njim cez 4 dni, pa so z UZ ugotovili, da gre rahlo na bolje vendar naj vseeno pridem cez dva dni tesca, ce bo treba jit na operacijo, no in so ugotovil da se je zopet rahlo izboljsalo, vendar naj pridem zopet naslednji teden, tako imam v sredo spet pregled, cisca po treh tednih je rjavkaste barve in njena kolicina niha oz. kar ponehuje (aja pa da sem imela po dobrem tednu strdek krvi sem pozabila omenit, kar je pri cisci zelo pomembno). No tako, po petem UZ pa upam, da se je stanje koncno normaliziralo..

Jaz menim, da ce nimate strdkov in vecjih krvavitev ter spremembo barve na rdeco in temperature, potem se ni za bat!!!

pa lp teja

No, ravno fajn, sem mislila sama postavit to vprasanje. Sem komaj en teden po porodu pa imam teh vlozkov ze poln kufer (ja, sem malo nestrpna pa tudi drugace zelo slabo prenasam vlozke). Meni so takoj po porodu izvedli kiretazo (ali kaj je ze, mogoce abrazija), iz previdnosti, ker imam zelo malo trombocitov in sem zaradi tega pred porodom dobila tudi infuzijo novih. Tako da me zanima, ali bo zdaj zadeva trajala manj casa.

New Report

Close