Najdi forum

Pozdravljeni, stara sem 15 let (maja bom 16) in nisem zadovoljna s svojo postavo. V zadnjem času sem se zredila in vem, da imam do poletja še čas doseči svoje cilje. Zanima me vaše mnenje kako najuspešnejše shujšati. Ali so boljši cardio treningi (pokuri 600 kalorij v 1h) ali treningi, kjer se bolj krepijo mišice, recimo vsak dan en del telesa??? Zanima me tudi vaše mnenje glede uživanja proteinov, recimo 2x na teden po treningu?? Aja pa treniram ples (hip hop) 4x na teden, tudi zdej ko je karantena sama treniram doma.
Res bi bila zeloo vesela čim več odgovorov in vaših osebnih mnenj. Samo rada bi se počutila boljše v svoji koži in vem, da mi lahko uspe samo pravi način moram izbrat.
hvala vsem, ki boste odgovorili
p.s. na prehrano probam čim bolj pazit

Zagotovo je največ v prehrani. Pa ne v obliki dodatkov, proteinov ipd., ampak v normalni, pestri hrani (vključno z zelenjavo), kjer so junk food, priboljški in posladki v res malih količinah. Pa voda namesto soka in gaziranih pijač. Ob resnih treningih hip hopa bi se tole moralo poznat. Držim pesti, verjamem, da boš uspela, saj je to pri mladih mnogo bolj enostavno.

Najlepša hvala za odgovor:)

nova
Uredništvo priporoča

Lp.sem tvojih let in sem imel enake težave kot ti, ki sem jih uspel rešiti.Glede proteinov ti jih priporočam jemati po treningu ali pa vsaj da poješ neko živilo z veliko beljakovinami, na proteine glej kot nadomestilo obroka ki ga lažje zaužiješ in ti ga ni potrebno dolgo pripravljati saj jih samo zmešaš z vodo ali mlekom. Glede treningov če boš mela treninge ki pokurijo 600 cal v eni uri ali pa intenziven trening z utežmi ali pa samo za moč, bo končn rezultat podobn sicer pa je najbolje da delaš cardio treninge 3x na teden z utežmi pa tudi, pri tem pa mora biti velik poudarek na tvoji prehrani najbolje bi bilo da bi pojedla okoli 1500-1700cal na dan seveda lahko tudi več na dan treninga, ko maš pa rest day pa poješ manj kalorij.
Torej veliko zelene zelenjave,mesa in complex OH kot so razna semena ovseni kosmiči seveda pa z njimi ne pretiravat izogibaj se vsem OH bele barve: bel kruh,testenine… krožnik za kosilo bi moral sestavljati 2/5 beljakovin, 2/5 zelenjave, 1/5 OH. Drugače pa 90% je prehrana in vztrajnost če se boš tega držala pa bojo rezultati prišl. Drugače če pa hočeš videt rezultate še hitreje pa malo poglej intermidiate fasting kar je na hitro da ješ npr. od 11.00 pa do 19.00 vmes pa med 19.00 pa do 11.00 zjutraj ne ješ nič oz. lahk piješ samo vodo ali pa kavo brez sladkorja in mleka. Pa veliko sreče z zgubljanjem odvečne maščobe, to kar sem zapisal je delovalo zame, nismo pa vsi enaki.
Lp

Če bi rada shujšala oz. hočeš boljšo postavo fajn je da treniraš v fitnesu z utežmi 2x na teden vsako mišično skupino (lahko maš 3x na teden full body workout, 6x na teden push pull legs, skratka važn je da treniraš vsako mišično skupino 2x na teden za optimalne rezultate) komot dodaš zraven lahko še cardio sam a ni ples že cardio? Mal spremen prehrambene navade, proteini so itak navadne mlečne beljakovine, nebo nč narobe če vzameš 1 merico vsak dan samo če nimaš prehrane in treninga pošlihtanga ti proteini nebojo kej dost nucal.

New Report

Close