Zanima me točno kaj je popers(upam da sem napisala prav) in kako deluje. Sprašujem zato ker so mojo sedemnajstletnico dobili v šoli s to drogo. Eni rečejo, da je to kar nekaj, da ni škodljivo, da…
Prosim za slovenski opis, oz. kje to lahko najdem.
hvala

Pozdravljena Jasna.

Poppers je močno halucinogeno topilo. Pred nedavnim je bilo možno poppers kupitvi v skoraj vsaki trafiki. Sedaj le na črtnem trgu. To je hlapljiva lekočina. Ob vdihavanju povzroča halucinacije (podobno kot LSD). Pogosto je bil uporablen kot afrodizijak. Kljub temu, da je bilo možno poppers kupit v prosti prodaji so hlapi strupeni – kot vsaka topila ali lepila. Ob popitju tekočine ali kombinaciji z drugimi drogami ali alkoholom tudi smrtno nevarni. Ker zelo hitro učinkuje, povzroči dvig srčnega tlaka in pospeši uripa srca zelo hitro pa tudi upad le tega je zelo pogosta izguba zavasti. Popers ne povzroča zasvojenosti. Je pa za mlad organizem definitivno škodljiv.

Lep pozdrav! Suzana Društvo Projekt Človek Tel:059 711 796

Hm… da se ga kupiti v vsakem sex-shopu(nevem ce v slo, vendar v tujini 100%) in se uporablja kot une dišeče kapljice za sprostitev pri sexu al za karkoli že. Ne povzroča zasvojenosti in deluje le kratek čas(minuto do tri).

Suzana P : poppers niti slučajno ni halucinogena droga, kot je na primer LSD,ali psilocybin pri halucinogenih gobah. Ta stvar je malo bolj škodljiva od bencina,če jo trajno uporabljaš, drugače pa se uporablja večinoma pri spolnih odnosih za lažje in boljše doseganje orgazma. Poppers je samo tržno ime, drugače pa je navaden butil nitrit, ki ga vsak lahko izdela doma. Učinki so pospešeno bitje srca, včasih vrtenje in brnenje v glavi, pri nekaterih tudi salve smejanja.Skoraj zmeraj po uporabi konzumerja boli glava zaradi hitrga naraščanja in padanja pritiska krvi v možgane. Tako da gospa suzana P. ne komentirajte, če o stvari ne veste nič, tudi če ste mag.,dipl.psiholog………..stvar je tako rečeno nedolžna, kakor bi lahko potem tudi preganjali ljudi, kateri se “zadevajo” z lepilom, bencinom, N2O-jem – smejalnim plinom, resnično mislim da si ta spletna stran ne zasluži takih komentarjev.

LP

Schranz

No jaz bom takle povedal

popers? Definitivno zakon pr seksu, z mojo deklino to prakticirava že ene 7 let.

Jaz ne čutim nobenih posledic zarad uporabe, nekje sem zasledil da bi naj nekateri imeli problem z erekcijo, men in moji partnerki je samo izboljšalo sexualno življenje, je pa res, da ga midva ne uporabljava več tako da direktno konzumirava poppers ampak odpreva flaško v spalnici pa lih tak trofi.

Tak da ne se preveč sekirat, ne pušča trajnih posledic.

Iz izkušenj povem, da smo kot pubeci večkrat bli pijani ko kante pa smo še poppers vlekli pa ni noben skupaj padel ali pa bi potreboval zdravniško pomoč. Nas pa je večkrat dobla “čebelica” brnenje v glavi, da bi ble pa kake posledice pa nismo zaznali.

je pa res, da bi ji blo fajn prpravit kak test za droge. Urinski, prodajajo v vseh lekarnah. Ker vem da v času ko smo mi kot pubeci uporabljali poppers smo uporabljalii tud travo, jedli exe, speed, koka vse je blo na meniju 😉 jaz bom, ko bom posumil za moje otroke da kaj takega počnejo definitivno uporabil test. Že zarad svojih živcev

nekaj na hitro

Zanimiva Slovenska spletna stran na to temo, http://www.poppers-rush.si/

Popolnoma se strinjam s schranz. Sem si pa tudi sama vzela čas in pregledala splet na temo popers in našla sledeče http://www.poppers-shop.si/forum/poppers .

Od kdaj je poppers halucinogena droga? O.o Sicer pa je ucinek samo nekje do najvec minute in potem se konca. Povzroca pa hitro bitje srca in v mozgane poslje vecje kolicine krvi in s tem vecje kolicine kisika. Se pa uporablja pri sexu saj sprosca misice in pri nekaterih moskih poveca erekcijo. Kolikor je meni znano iz pogovorov niti ni tako nevaren tudi zdravstveno osebje ob uporabi ni prevec zaskrbljeno vsaj ne na zahodu. Lahko celo zniza pritisk in s tem resuje tezave z visokim pritiskom.

V primerjavi z LSD, ki je resnicno halucinogen povzroca mocne halucinacije in potem se halucinacije naslednjih nekaj ur, evforijo, nezmoznost spanja, fascinacijo z vzorci, drugacno zaznavanje barv in se naslednji dan so barve bolj blage in spremenjeno zaznavanje okolice, vecjo sproscenost, obcutljivost na dotik, (lahko tudi paranojo)… Je pa ucinek in trajanje odvisno od kolicine, ki jo je nekdo uporabil. Eno od ulicnih imen je acid ima pa se veliko drugih imen.

Nic od tega se ne zgodi s poppers-om. Je pa res nevaren, ce ga spijes tako kot cisti nikotin, ki se uporablja za e-cigarete. Sicer pa se pogovorno imenuje tudi vcr cleaner in podobna imena saj se v nekaterih drzavah ne sme prodajati pod imenom poppers. (npr. ZDA) sicer pa je nakup v vecini drzav dovoljen, ce se ne prodaja pod oznako za clovesko konzumacijo (human consumption) tako kot recimo bath salts itd. In to vse vem brez diplome psihologa in uporabe Google-a 😉 Temu se rece street-smart. Ce drugega ne vse ucinke razlicnih drog obdelajo v Drugs Inc. in nekaterim toplo priporocam ogled preden govorijo nekaj na pamet.
http://channel.nationalgeographic.com/drugs-inc/
Je pa res, da teoreticno tudi voda povzroca halucinacije, ce verjames…

Ni droga, samo ene vrste cigarete ki lahko škoduje če opurablas dolgotrajno… Zamegli spomin sprosti telo za par sekund.. Ni priporoclivo vsak dan, to delajo na vsake tuk, če ste najdli se ne sekirite, nič takega
.. Bbolse kot alko

Strinjam se z Kensington. Sem si tudi sama vzela čas in pregledala splet na temo popers in našla sledeče http://www.poppers-slovenija.biz/