Najdi forum

Pozdravljeni.

Moja hčerka je bila asimetrična že od rojstva. Nevrofizioterapijo sva začeli obiskovati pri treh mesecih. Pri enem letu asimetrije naj ne bi bilo več. Kmalu bo stara dve leti in opažam, da kadar sedi, sedi nekako nagnjena na eno stran, v tisto kot je bila asimetrična. Zanima me, ali se je asimetrija mogoče spet pojavila? Je to sploh možno? Je možno da pri enem letu sploh ni izvenela, ker se mi zdi da fizioterapevt v tistih petih minutah ki jih posveti otroku (če jih toliko) ne more videti ali je ok ali ni? Naj grem do pediatri ali se moram obrniti na koga drugega (ortopeda)? Hvala.

Ja, seveda je to možno. Odvisno od vzroka. Če je bil vzrok za asimetrijo globalen, potem ni nujno, da zadeva izzveni, ampak se kasneje še vedno lahko pojavlja v različnih življenjskih obdobjih in na različne načine.

maratand,

seveda je možno, da se je asimetrija pojavila znova. Vendar je bolj možno to, da je obstajala ves časa in pri določenih aktivnost pride bolj do izraza. Kar obrnite se na pediatra, ki vas bo napotil naprej.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Po dolgem času se spet oglašam. Hčerka je stara 4 leta. Pred kratkim sva bili v razvoji, kjer je zdravnica rekl ada ima še vedno simetrijo. Tudi sama to opažam, sploh pri sedenju (včasih napol leži za mizo) saj jo vlečpe na eno stran, vem pa da se ne afna. Iz razvojne jo ni napotila nikamor. In če se ne bo popravilo do šole naj jo bi takrat pediatrinja dala naprej. Ne vem, zakaj je potrebno čakati do šole (da se stanje poslabšuje)…se ne da zdaj pomagati z kakšnimi vajami? Se bo to sploh kdaj popravilo? Ima lahko zaradi tega kakšne težave?

Jaz bi na vašem mestu absolutno šla po drugo mnenje k drugemu razvojnemu pediaru ali razvojnemu ortopedu, lahko pa tudi k dobri terapevtki (delovni ali NFTH). Sama imam sina, ki je sicer nedonošenček in od rojstva na NFTH in delovni terapiji, ravno tako se je asimetrija, kljub rednim vajam, ki jih ves čas izvajamo, pojavila ponovno in sva se TAKOJ vrnila nazaj na NFTH in delovno terapijo, je pa res, da sem si morala terapijo poiskati sama. S takimi stvarmi nikakor ni za čakat!! Vsak izgubljen mesec je izgubljen za vedno in pomeni težjo odpravo napake. Sicer je treba vaje za odpravo asimetrije izvajati predvsem redno doma, vseeno pa jih mora nekdo pokazat in tudi določit, katere vaje so tiste ustrezne.

martand,

tako je kot je napisala uporabnica “drugo mnenje”. V bistvu bi deklica morala fiziotreapijo oz. NFTH še nadaljevati.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close