Zadnje case se sin zelo čudno obnaša, se izmika, se ne pogovarja,druži se z čudnimi prijatelji. Še nikoli nisem našla ničesar sumljivega pri njemu. Kaj lahko storim?

Zaupajte mu. In to mu z dejanji tudi pokažite.

LP!

VEM, DA JE TO ZELO HUDO, SAJ IMAM SOŠOLKO (S KATERO SMO NAJBOLJŠE PRIJATELJICE), KI JE BILA VČASIH ZASVOJENA Z MAMILI, SAJ SO JI JIH PODTAKNILI SREDNJEŠOLCI.SAMO EN NASVET VAM DAM. NE VZNEMIRJAJTE GA IN BODITE KAKOR DO TAKRAT, PREDEN STE OPAZILI SPREMEMBO.BODITE Z NJIM PRIJATELJICA!
UPAM, DA SE BO VSE SREČNO IZŠLO!

Pozdravljeni!

Na podlagi napisanega Vam zelo tezko dam kaksen odgovor, kaj je narobe z vasim sinom. Ni nujno, da je njegovo obnasanje povezano z uzivanjem drog.Lahko, da ima kaksne druge tezave:tezave v soli, s prijatelji… Najprej kar bi bilo potrebno je, da se z njim poskusate, kljub njegovemu izmikanju, z njim pogovoriti. Najdite primeren trenutek, ne obsojajte ga, ne delajte sami zakljuckov, ampak mu prisluhnite in mu dajte vedeti, da mu stojite ob strani in da se ob tezavah lahko obrne na vas. Bodite vztrajni! Ce se do sedaj niste veliko pogovarjali z njim, bo tako za vas kot za njega, to nekoliko mucno, vendar ne obupajte.
Ne spuscajte pa se z njim v prerekanja in obsojanja, saj se bo se bolj zaprl vase in vam bo se manj zaupal. Izrazite mu, da Vas skrbi zanj in da mu zelite pomagati.
Veliko srece Vam zelim!

Predvsem bi se morala najprej pogovoriti z očetom. v primeru da očeta nima, se pogovorite z sestro ali bratom, šele potem s sinom. Menim, da ni dobro čakati kaj se bo zgodilo in čim hitreje ukrepati. Mogoče bi bilo dobro poizvedeti nekaj o njegovih prijateljih, povprašati soseda ali pa njegove sošolce.

Podobno je bilo pri nas,cimprej ga zgrabite v svoje roke preden bo prepozno!!!Polde je pisal/pisala:
>
> Zaupajte mu. In to mu z dejanji tudi pokažite.
>
> LP!

Predvsem bi morali napisati kako se vaš sin obnaša. Kako fizično izgleda – spremembe? Koliko je star?
Predvsem pa menim, da se ne smete prenagliti. Dobro razmislite kaj, kako in kdaj mu boste povedali. Predvsem pa storite to na samem, ob primernem času ter tako, da boste lahko razvili dialog. Ne obsojajte ga, predvsem pa ne povejte, da menite, da ima čudne prijatelje, saj se čudni morda zdijo samo vam.
Vaš sin je morda v starosti, ko išče samega sebe, rad preizkuša nove stvari, za kar se mu zdijo ti morda zdijo prijatelji primerni. Morda bi jim rad bil podoben.
Zelo pa vam priporočam, da svoje ‘preiskave’ po njegovih stvareh izvajate tako, da tega ne bo izvedel. Če pa boste slučajno kdaj kaj našli, pa, če se le da, tega ne omenjajte sinu, saj dvomim, da vam bo še zaupal.
Sicer pa imamo mladi stvari pogosto veliko bolj pod kontrolo, kot menite odrasli.

Lep pozdrav!

Matjaž

Posvetite mu čimveč razumevanja in ljubezni in ne silite v njega kajti s tem boste izgubili zaupanje.
Pozdrav.

New Report

Close