Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Psihologija in psihiatrija Zasvojenost in pomoč pomoč priodvajanju od buprenorfin-a

pomoč priodvajanju od buprenorfin-a

Pozdravljeni…

Prosil bi za pomoč in mnenje, kaj naj naredim. Pred skoraj 20mi leti sem bil odvisen 4leta od heroina in sem se uspešno pozdravil v psihiatrični bolnišnici Ormož. Od takrat dalje sem živel relativno lepo in brez trdih drog, le tu in tam kakšna konoplja, ampak res zelo redko. Sedaj zadnje 3 leta imam ponovno težave in sicer s buprenorfin-om. Imel sem zdravstvene težave s križem (hernija) in ko sem bil na bolniški, sem dobival redno zdravila Dureto, Zaldiar,Tramal, Aupourin, vendar sam sem najraje vzel 8mg buprenorfin. Na žalost sem začel s tem tako, da sem postal odvisen od buprenorfin-a. Moja dnevna doza je približno 2mg, saj si 8mg tableto razdelim na 4 dele in imam za 4dni.
Zanima me kaj naj storim, da se tega rešim sam, saj ne upam na detox, saj če bom imel v zd. Kartoteki, lahko imam težave v službi in jo celo lahko izgubim. Meseca septembra imam 3 tedne dopusta in nameravam dati temu konec in se nekako skrizirati doma. Najbolj pomembno mi je dati skozi telesno krizo, čeprav vem da psihična kriza traja veliko veliko več. V sebe sem nekako prepričan, da če dam to ven iz sistema, da dam to iz telesa, da me telo ne bo več zvijalo zaradi tega ker nisem vzel četrtinko buprenorfina, bom lahko normalno zaživel, saj imam družino ki me podpira in partnerico, v moji družbi pa nobeden ne zlorablja drog, niti konoplje ne.
Prosim za pomoč, nasvete, tudi prosim če se oglasi Leiito, če še je prisoten na foromu. Ali mi lahko uspe samemu, koliko dni bom trpel muke, kaj si naj pripravim in na kaj se naj pripravim. Lepo prosim vse za nasvet, saj bi se resnično rad rešil teh tablet, čeprav ne kradem, nisem finančno na tleh, imam še veliko ljudi okrog sebe, saj pravim, da imam eno 8mg buprenorfinaskoraj 5dni in rad bi zaživel normalno življene, da ne razmišljam vsak teden kje bom dobil tableto.
V naprej hvala in prosim za nasvete in pomoč, lp, M

8mg tabletko si raztopi v 8ml alkohola (v lekarni si kupi 1ml hipodermično iglo) , tako boš bolj natančno vnašal količino buprenorfina pod jezik. In postopoma vsakih 4-5 dni zmanjšuj dozo za 10-20%, odvisno od počutja. S tem preizkušenim načinom, se lahko spucaš iz 2mg dnevno, recimo v 8. do 12. tednih (brez novih sivih las in sivih kocin na bradi, če me razumeš). Ko boš zmanjšal vnos na manj kot 0.5 mg dnevno, si zrihtaj 2mg tabletke, če se le da. Če je koncentrat buprenorfina v raztopini manjši, je manjša možnost odstopanja od želenega vnosa. Lp!

sem upal na kakšen nasvet in pomoč in nobeden nič ne napiše, a sem kaj tako napačnega napisal, le prosil sem za pomoč…

A ni zgoraj napisano nasvet in pomoč kako očistiti telo od opijatov, v tvojem primeru buprenorfina?

Pozdravljeni!
Malo manj kot eno leto sem bila na buprenorfin..na začetku sem imela dozo 4mg..mogoče sem jemala na začetku 6mg..kar pa ni tako zelo važno.. že več kot pol leta jemljem 1mg do 0,5mg na DAN.. uglednem ne veliko..
A vseno VELIKO ko se ta stvar neha jemati..
Danes je drugi dan odkar ga ne jemljem več.. v soboto zjutraj sem vzela zadnjo manj kot četrtino tablete..danes je pon.
Ker nimam namena se izpostavljati na centrih tudi ne bom hodila po tablete..
A vseeno me zanima vaše mnenje kako lazje premagati psihicno napetost..
Ker me matra bolj kot ne to..in bolečine v mecih..
Da sem zdržala sem pila žganje, ki mi je pomagalo..
Hvala

Pozdravljeni,

lahko vam pomaga da ohranite ali vzspostavite strukturo dneva, torej, da ste večino dneva zaposlena, ob tem ne smete pozabiti na fizično aktivnost in sproščanje. Glede na simptome ki jih navajate, bi za vas bilo zelo ustrezno progresivno mišično sproščanje, to je tehnika sproščanja pri kateri mišične skupine naizmenično skrčimo in nato sprostimo. Na tak način boste dobila občutek katere mišične skupine so skrčene in jih boste sprostila. Posledično bodo tudi bolečine manjše. Vzpostavite eno dnevno rutino in se je držite. Zjutraj ustanite, se razgibajte, si privoščite topel tuš, nanesite kremo na obraz in na telo, oblecite se in uredite tako da se boste dobro počutila, prevetrite prostore, naredite posteljo, pripravite zdravi zajtrk, in tako naprej, posvetite se dejavnostim ki vas veselijo. POmembno je, da čim manj pozornosti posvečate odtegnitvenim simptomom, saj so v vašem primeru povsem nenevarni in si ne zaslužijo nobene pozornosti.
Pa še nekaj, vsak dan si v ogledalo čestitajte, ste pogumna, uspelo vam je narediti veliko stvar, pohvalite se, lahko si rečete v ogledalo: “Bravo! Uspelo ti je, ker si carica!” Seveda, lahko uporabite povsem druge besede, ampak razumete bistvo.

Srečno!

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close