Najdi forum

Pred dobrima dvema mesecema je dedek (89 let) zbolel za infekcijsko pljučnico, po dveh tednih okrevanja v bolnišnici je sedaj doma. Zanj skrbi babica (85 let), kar je pa zanjo zelo naporno. Dedek je namreč stomatik, ne more se sam umivati, na hrbtu ima tudi odprto rano, težko vstaja, ponoči se zbuja na dve uri,…..

Da bi ji olajšali njeno delo v času naše odsotnosti me zanima, kako je z različnimi pomočmi na domu (kaj obsegajo) in z dostavo hrane (dietna prehrana) v Mariboru.Dedek in babica se ne strinjata z domsko oskrbo.

Pozdravljena gospa Lili!

Glede Maribora ne poznam vseh izvajalcev, sem pa našla nekaj informacij.
Za kaj več pa povprašajte patronažno službo, ki ponavadi zelo dobro pozna svoje področje in možnosti, ki obstajajo.

Pomoč na domu v Mariboru izvaja Center za pomoč (tel.: 23 50 525), kjer vaš klic sprejmejo in vas potem obišče oseba, ki koordinira to pomoč. Pomoč nudijo od 2 do 4 ure na dan. Za čas kosila tudi kuhajo, pospravljajo, negujejo itd.
Cena je odvisna od plačilne sposobnosti prosilca – ostalo doplača občina.

Prehrano na domu nudijo: Dom upokojencev Maribor (tudi dietno), podjeje Palifra (mislim, da imam pravilno napisano)(220 17 31), Bistro Lokomotiva (33 13 884), Fast service (66 53 103).

To so podatki, ki so mi poznani. Morda obstaja tudi kakšno podjetje, ki se ukvarja z nego na domu, za ponoči, med vikendom itd.
Če iščete tudi za družabništvo ali nestrokovno pomoč, se lahko najdejo prostovoljke na Karitas – obiščite morda kakšno župnijsko Karitas in se o tem pozanimajte tam.

Mislim, da bosta vaš dedek in babica potrebovala vse več pomoči, zato je prav, da vključite čim več množnosti za to.

Upam, da sem vam kaj pomagala.
Vse dobro vam želim.
Helena

Za starša bi potrebovali pomoč na domu za gospodinjska dela (kuhanja, pospravljanje, prevoz do trgovine, odvoz smeti,..).

Iščemo osebo, ki bi bila pripravljena 3-4 x na teden (cca vsake dva dni) izvajati zgoraj navedeno. Oba sta fizično oslabela in običajna dnevna opravila predstavljajo napor.

Zaželena je oseba, ki ima že izkušnje, predvsem pa, je pomembno, da je zaupanja vredna oseba.

V kolikor poznate osebo oz. imate kontakt, bom vesela.

lep pozdrav,

Barbara

 

New Report

Close