Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca Pomoč – brat

Pomoč – brat

Pozdravljeni,

moj brat, star 55, noče k zdravniku. Pritisk ima normalen, cca 125/75, pulz cca 65. Ponoči grozno smrči zadnjih nekaj let, včasih tako močno, kot bi ga iz pete povlekel na moments. Da se morda prav malo ustrašiš.
Do danes se mu je že drugič zgodilo, da je vstal, se mu je meglilo, temnilo, bilo mu je slabo, tako, da je šel ležati. Čez dan se je stanje umirilo.
Skoz govori, da je pač prehitro vstal. Sama menim, da slednje verjetno ni vzrok, kajti pri hitrem vstajanju ni prisotna ravno slabost, ki nekaj časa traja in da bi zaradi tega moral nato ležati. Pa še hude vročine ni zunaj, da bi morda bil to vzrok.
Vem, da jemlje zvečer neko zdravilo (tablete), pa ne vem katero.
K zdravniku pa noče. Prisiliti ga ne morem.
Za taka leta je pri moškem tudi kakšna kap mogoča.
Malo me skrbi In bi prosila za kakšno usmeritev.
Da bom vsaj jaz mirna, če že k zdravniku noče, da bi vsaj vedelo, zakaj gre.
Hvala, pa veliko zdravja.

Pozdravljena, meni se sicer ne zdi nemogoče, da so težave posledica tega, da je prehitro vstal, deugo vprasanje je, kaj ga je zbudilo (če se mu to zgodi med spanjem), kar pa bova težko ugotovila po netu, glede smrčanja je lahko motnja dihanja v spanju, pa v poštev pridejo tudi od nočnih mor do napadov tesnobe….
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Ste me pomirili. Nisem vedela, da je pri hitrem vstajanju lahko tudi tovrstna posledica. Obakrat je vstal zjutraj za službo. Ne med spanjem, sredi noči.
Res pa je, da je enkrat povedal, da je raztresen, da v službi včasih pozablja, kam je kaj odložil. No takrat je bil pri zdravniku in je dobil neka zdravila. Ne vem katera. Vzame zvečer. In od takrat tudi konkretno smučanje. Slißi se včasih tako, kot da za sekundo ne izdihne, potem pa smučanje iz pete povleče. Grozno na glas se sliši, da se res ustrašiš.
Hvala, da ne bom tolk skrbela. Ker je že s to Corono vse ma glavo obrnjeno. Se pa pazimo. So far So good.
Veliko zdravja želim.

Imela bi še eno vprašanje zase. Če smem. Sem alergik, imam protialergene na recept. Težave se vedno pojavljajo, ko začne narava cveteti, alergena drevesa, ostale rastline ter mrčes. Dobim srbeče fleke ter ob pikih mrčesa srbeče bule. Nekoč oreng urtikarijo. Za srbenje imam Diprogento.
Zadnjič sem dobila dva pika na levo veko. Ni nič srbelo, le oteklino sem dobila.
Po dnevu, dveh sem dobila reakcijo – po trebuhu in križnem delu sem bila tako rdeča, kot da bi se pražila na soncu, ko dobiš opekline. V nekaj dnevih je to izginilo. Od takrat naprej, mi na tem dvema predeloma, ko se potim, koža postane na dotik hrapava, na oko zgleda gladka.
Je to zgolj alergijska reakcija, ki je ubrala drugo pot?
Hvala.

Zdravo, tole bo bolj vprašanje za dermatologa, saj odgovora ne vem, se mi pa zdi možno, da nima neposredne povezave s piki na veko, če je bila tista rdečina šele nedavno, ke možno, da se ni še povem do konca pozdravilo a kot rečeno, poskusite na forumu poiskati dermatologa, on bo vedel 😉
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni. Mene pa zanima kako so nočne more povezane z motnjami in kako se jih zdravi. Približujem se 40im in ima zelo pogosto, nočne more.

Pozdravljeni, zdravljenje je pretežno psihoterapevtsko, za podrobnejsi odgovor pa je veliko premalo podatkov. Predlagam, da se obrnete na osebnega zdravnika za ustrezno napotitev
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close