Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Pomoč – AFTE v ustih!

Pomoč – AFTE v ustih!

Že 5 dan imam v ustih eno ogromno afto, ki me boli, peče …

Spiram si usta z žajbljevim čajem, ampak izgleda, da nič ne pomaga:-((

Ima katera še kak recept, ki bi mi pomagal, ker danes sem celo Lekadol vzela, ker drugeča ne morem ne jesti ne piti, ne govoriti:-((

Kupi si tekočino Tantum verde in grgraj ter spiraj.

V lekarni kupi Gengigel.

Na žalost imam s tem velikokrat težave. Poskusila vse možno. Najbolj mi pomaga ustna voda Tantum verde, ki se kupi v lekarni. Se prej pozdravi, pa še anestetičen učinek ima in zato manj boli. Jaz jo uporabljam skupaj s Cikaflogo mazilom, ki je tudi proti aftam. Ne vem sicer, kaj bolj pomaga ampak zihr je zihr in uporabljam kar oboje.

No meni vedno pomaga domači propolis.
Te afte se mi delajo pogosto, namažem z propolisom in je v roku 1-2 dni vse OK 🙂

Propolis in Olje 31.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

Hči si jih zdrgne s propolisom.

Živi in pusti živeti

Meni ne pomaga nič, 14 dni traja ta grozna bolečina, do predkratkim poskusila čisto vse, nič ni pomagalo. Potem pa sem poskusila še mazilo Cikaflogo, ki me vsaj odreši bolečin, afta pa še vedno vstraja po 14 dni! 🙁 Tako, da jaz ti res lahko priporočam samo to mazilo, drugo je vse en d….

Absolutno propolis! Meni vedno pomaga, te kupljene vodice v lekarnah na alkoholni bazi pa samo še bolj razdražijo!
10-15 kapljic propolisa daš v malo mlačne vode in izpiraš usta nekajkrat na dan.

aftika, pa si res poskusila s propolisom??
Ker je res to tapravo. Pa ne kakšnim cenenim, onim res kvalitetnim.

Propolis pomaga.

Sem pa pred leti poskusila po predlogu lekarničarke nekaj drugega. Kapljice za ušesa sem si kapnila na afto in v enem dvenu je izginila. Na žalost teh kapljic ni več, proti koncu pa so bile samo na recept. Kakšna škoda!

Domač propolis, kupljen prav s tem namenom. V popreču imajo moje afte premer 1 cm, zraven vročina, posledično počutje na psu. Za enkrat sem srečna, da sem odkrila to mazilo, ki kar pomaga pri bolečinah.

V lekarni se dobi tudi gel, mislim da je Gingigel- vsaj boli ne.

Sama sem ugotovila, da dobim afte, če dobro ne operem sadja. MOgoče kateri pomaga.

Sem ap pred leti dobila ene homeopatske zdravila in so mi zelo pomagale. Vsaj dve leti, se mi ni naredila nobena afta.

Hvala, punce, nisem vedela, da so afte tako množična nadloga.

Bom kar s temle začela, ki mi izgleda najmočnejše:-))

Očitno nas ni tako malo, ki nas mučijo te grozne afte.. Meni se naredi povprečno 1-2x na mesec, ne samo ena, po dve ali tri… boli za znoret… Najslabše je ravno pred menstruacijo in kadar telo izgubi odpornost. Jaz sem najhujši šok doživela po operaciji, po spl.anesteziji, se mi je v ustih razvilo, verjamete ali ne, 14 aft. Od tega 4 po grlu (od tubusa), ostale povsod po ustih…
Vendar meni, na žalost, ne pomaga nič…propolis takkkoooooooo peče za znoret… Sem pa nekje prebrala, da za nas, ki imamo afte večje nad 0,8mm v premeru, “obstaja rešitev” pri osebnemu zobozdravniku… baje imajo neko zdravilo, ki ti ga lahko namamžejo na afto in ki baje dejansko pomaga. Problem je le v tem, da ga posamzeniku ne dajo za domov, ker je doziranje zelo pomembno in to lahko stori le zobozdravnik…
Jaz bom to poskusila naslednjič, ko dobim “svinjsko veliko” afto….

Očitno so afte res precej razširjene. Nekje sem prebrala, da naj bi bile pogoste in trdovratne afte znak za kandido, ki se je raširila po prebavnem tratku.

Jaz največkrat dobim afte tako, da ko si umivam zobe, si ponesreči dregnem s krtačko v dlesen, tam nastane ranica in očitno se vname. Boli pa res precej.

Aja, ko si dam propolis, zelo peče, ampak potem imam občutek, da nekako omrtviči tisti predel.

Mah, meni se naredi ene 2x na leto, pa še to ponavadi majhna in za par dni. Zato me je ta velikanka čisto iz tira vrgla:))

res super

srečno Bodi, kar si, ostalih je tako že preveč!

Daktarin

Vedno, ko dobim afto grem na internet in mi je malo lažje, ko vidim da nisem sama. Ob prebiranju mi vsaj mine čas in pozabim na bolečino. Vse, kar ste našteli sem že preizkusila. Najnovejše, kar mi pomaga je zobna pasta in ustna voda L ANGELICA. Kupim ju v drogeriji Tuš. Po vsaki hrani ( ne sladko in kislo) operem zobe in sperem usta. Ne boli toliko in hitreje mine. Predvsem pa sem bolj tiho, česar se moj mož veseli. Sicer pa mi ravno on največkrat skuha žajbljev čaj za grgranje. Aja, pa tudi tea tree kapljice so v redu. Bolj je naravno bolj pomaga.