Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Maksilofacialna in oralna kirurgija pomik spodnje čeljusti?

pomik spodnje čeljusti?

Zdravo, stara sem 25 let in imam že nekaj časa problem s spodnjo čeljustjo, ki se mi pri širokem odpiranju ust “premakne” iz sklepa. Nekako se premakne po čeljustnem sklepu dol, izstopi na izgled in je zelo moteče. Takrat začutim neprijeten občutek v ušesu. Pri ugrizu jabolka včasih me tako zmoti, da ne morem zapreti ust. (PS:jabolka narezana niso rešitev, saj obstajo še drugi razlogi za široko odpiranje ust)
Ali pa ko grem k zobarju in dalj časa traja poseg, je umetnost zapreti usta. Takrat je tudi malo boleče in neprijetno.In potem si moram kontrolirano počasi pomakniti čeljust nazaj, malo počakam in nastavim v zaprt položaj. Ker sem mislila, da je to zaradi zaradi modrostnih zob, sem bila na pregledu pri zobozdravniku, ki pa pravi da je to normalno in da v tem ni problem. Imam tri izrasle modrostne zobe, 2 zgoraj, ki sta izrasla po strani, proti zunanji strani, sklenina gleda na lica, in spodnji modrostni, ki pa je lepo zrasel. Je pa res, da odkar imam osmice so se začeli premiki zob, sprednji spodnji zobje so se mi postavili postrani. Tudi to sem omenila zobozdravniku, ki pravi, da imam lepe osmice in da jih je škoda dati ven. Zato mi je nazadnje predlagal vaje, naj čisto malo odpiram usta in zapiram. To vajo naj izvajam čim večkrat na teden po 50-100 ponovitev. Po enem mesecu še ni rezultatov, delam naprej. Kaj pa vi mislite, je to normalno? Skrbi me izpah čeljusti, skrbi me sluh, občasno boleče spikanje v ušesu, skrbijo me osmice in “nagužvanost” zob. Kaj predlagate?

Pregled pri maksilofacialnem kirurgu. Lep pozdrav, DD

********************************************* David Dovšak, maksilofacialni kirurg Dentalni kirurški estetski D center Rakuševa ulica 6 SI – 1000 Ljubljana T: 030 643 693 E: [email protected] www.d-center.si

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close