Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Pomanjkanje železa

Pomanjkanje železa

Pozdravljeni!

Imam več letne težave in sicer z železom….večinoma časa jemala Ferum lek, decembra komaj spravila na 12, potem sem s tem prenehala in sem se bala da bo spet padel na dno, ker vedno mi potem poleg utrujenosti zečnejo izpadati lasje, pričela jemati tableta PROLIFE, ki sem jih sama kupila. To sem jemala od decembra 2006 pa vse do sedaj in sem šla preverit železo in mi je kljub temu padel na 5!!
Poleg tega pa so mi na kolonoskopiji odkrili neke ranice v tankem črevesju in neko vnetje! Sum je na alergijo na hrano, kar bi se strinjala, da je nekaj na tem, ker imam tud po obrazu izpuščaje, tako da sedaj grem na strogo dieto brez mleka, kruha, konzervansov…..praktično nimam velike izbire pri hrani, kar sem sedaj psihično na tleh, ker zelo rada jem!
Ne dajo pa mi nobenih zdravil.
Sedaj me zanima a mi lahko zaradi alergije primanjkuje železa in in je mogoče to od mlečnih izdelkov ali lahko bilokatera hrana to povzroča?
Pa katere tablete bi mi vi priporočali za železo, pa naj povem, da sem zelo občutljiva, po tabletih imam krče in ful sem zaprta?
In kako je kej škodljivo dolgotrajno jemanje železa na telo, na kaj vse lahko vpliva?

Hvala in upam, da mi boste lahko odgovorili na moja vprašanja in lp

Spoštovani!

Dolgotrajno jemanje železa ni škodljivo. Priporočal bi železo v infuzijah, ki bo bolj zanelsjivo napolnilo vaše zaloge, obšlo očitno prizadeto črevesno sluznico in vas vsaj v tem delu postavilo na noge.

Ev. bi lahko šlo za intoleraco za glutenk, kar bodo ugotovili s testiranjem, vi pa lahko pereverite tako, da ukinete vse izdelke iz pšenice in rži.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close