POMAGAJTE MOJI SOŠOLKI!

MOJA NAJBOLJŠA PRIJATELJICA, JE BILA VČAIH ZASVOJENA Z MAMILI.MISLIM, DA SE JO SPET “PRIJEMLJE”.
PROSIM POMAGAJTE!!!

Mislim, da bi se morala z njo zelo odkrito pogovoriti o tem. Predlagam ti , da je ne vprašaš direktno ampak malo oviješ
zadevo. Že sam pristop lahko pripomore. Predvsem pomembno pa je da malo počakaš in vidiš kako bo ona reagirala.

Pozdravljena!

Ce si ji ze takrat stala ob strani, potem najbrz ves, da prepricevanja, da ima problem in da mora zaradi njega nekaj narediti, ne ucinkujejo najbolje. Svetujem ti, da se poskusas z njo pogovoriti na miren nacin in ji v pogovoru prisluhniti. Povej ji tvoje stalisce do drog in ji povej, da te njeno vedenje moti ter da te zanjo skrbi in bi ji rada pomagala.Pomembno je, da ji das obcutek, da se bo lahko obrnila nate, ko bo to potrebovala in takrat, ko bo sama pripravljena o tem spregovoriti s teboj.
Kaj pa njeni starsi? Ali vedo, da je njihova hci zasvojena? Si ze kaj govorila z njimi!? Ali jim je prijateljica povedala sama? Mogoce si ne upa prositi za pomoc, domaci pa sprememb pri njej ne opazijo.Pogovori se s prijateljico in ji povej, da bos morala o njenih tezavah povedati tudi njenim starsem, saj lahko ti pomembno prispevajo k temu, da bo zacela resevati problem.
Obvescaj me kako ti bo slo oziroma pisi, ce te bo se kaj zanimalo. Lahko pa poklices tudi na tel: (01) 540 24 25!
Jana Hrovat

S sosolko se pogovori ,svetuj ji drustvo “up”v Ljubljani,tam ji bodo zagotovo pomagali,seveda ce zeli pomoc!!!! srecno!!

Za kakšna mamila gre?
Pomagaš ji lahko predvsem ti. Posebno takrat, ko pride tvoja sošolka do kritične točke, da bi zaužila mamilo (ko bi se morala učiti, ima težave, se čuti osamleno …. zato raje zaužije mamilo – s tem za nekaj trenutkov reši težave).
V tem trenutku ji pomagaj, pogovarjaj se z njo in ji poskušaj dopovedati, da težave samo prelaga, da za teh nekaj trenutkov ni vredno zapraviti prihodnosti in da ni sama.

Dvomim, da bi bilo pametno težavo na veliko razglašati naokrog.

LP Matjaž

New Report

Close