Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo Polulane plenice

Polulane plenice

Ali je dojenčki naprimer pri 4 mesecih nimajo več toliko polulanih plenic ali je “lažja plenica” morda znak da z dojenjem ne dobi dovolj? Glede na to, da kakajo manj ali je mozno da tudi lulajo manj? Zato Sem mu pa poskusala dodajati zvecer, pa ni hotel pit po flaski..

Hvala in lp

Pozdravljena!

Najverjetneje ste že našli način, kako dodati tekočino.

Ker se oglašam šele sedaj, bom o Vašem primeru razmišljala bolj na splošno.
Polnost plenic se naj nebi zmanjševala. Če smo že prešli na večjo številko pri plenicah za enkratno uporabo, mora količina urina slediti. Takoj po prehodu seveda je občutek, da manj lula, ampak po mesecu dni je pa že čas, da je primerno velika plenica polno polulana.
Da je prehranjenost zadostna, je odvajanje le eden od pokazateljev. Poleg je še potreba po pogostejših podojih, razpoloženje, dolžina spanja, poskok v rasti. Spodbujam pogostejše podoje, če se poveča potreba in ne dodajanje drugega. Tvorba mleka se v dojki prilagodi.

Vsekakor sem prepričana, da otroku želite najboljše in da boste postopali tako, da bo za vse prav. Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Ga. Irena!
Jaz imam pa problem v drugi smeri. Moj sinček je star 1,5 mesec in začelo se je da mu gre lulanje na oblačila ob strani in to vsaj 2x na dan, tako da ga moram vedno preoblačiti. ne vem ali jaz delam kaj narobe ali je to zato ker je začel piti čaj zaradi kapljic proti krčem. Samo, kar se tiče previjanja, previjam tako da je pri trebuščku lufta za en prst(tako kot vedno). Glede na to da ima že 5 kg, sem probala dati večje plenice, pa ima pri nogicah precej lufta, tko da sem še vedno pri začetnih plenicah. Res ne vem kaj bi bilo lahko narobe.
Prosim za odgovor.

Hvala in lep pozdrav,Maja

mayag

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close