POLOŽNIVA ZDR.ZAV- MI JO KDO PROSIM PLAČA
Pozdrav,
ostala mi je neplačana položnica zdr. zavarovanja, ki že grozi z izvršbo. Sem brezposelna in gre za dodatno zavarovanje. Če je kaka dobra duša, ki bi mi pomagala s tem, bi res veliko pomenilo.
Hvala že vnaprej
[email protected]
Jaz pa res ne razumem, a kar tako na lepe oči. Kaj pa če bi kakšno proti uslugo v delu ponudila. Ne vem no tole je mal smešno. A še meni kdo kaj plača?
Kaj konkretno delate v smeri zaposlitve, ker že nekaj časa opažam, da prosite za denar, oz pišete tudi pod različnimi nicki?
Zanimivo, kako vnaprej obsojate ljudi. Danes je v Sloveniji 100.000 brezposelnih, to je več kot 10% delovno aktivnega prebivalstva. Vi se pa greste znašati nad ljudmi, ki nimajo ne za hrano ne morejo plačati stanovanja, kaj šele položnic.
Če ne nameravate pomagati, se tudi ne oglašajte in izkoriščajte stisko ljudi, da potrdite svoj družbeni status in ego.
Meni je dvignilo pritisk ,ko sem brala Pijo …bom pogledala imaš prav ,to je pa res višek.Jaz imam tudi položnice …mi jih kdo plača
Veste kaj ne oglašajte se po nepotrebnem. Jaz pomagam ljudem, tudi konkretno sem že pomagala. Zadnje čase pa opažam, da tukaj na Monu stalno eni in isti prosijo, nekateri že po več let in pod različnimi nicki. Tudi sama sem se že to doživela, da sem pomagala družini, ki pa to pomoč sploh ni potrebovala, ampak je fajn izkoristila nas naivne ljudi. Nikoli ne obsojam naprej, zato sem dotično lepo vprašala, kaj konkretno je pripravljena ponuditi, ker tudi jaz ne šenkavam več denarja ljudem, da bodo ležali doma. Sem pripravljena pomagati, vendar ne na slepo.
So rizične težko zaposljive osebe (starejši, invalidi…), vendar teh je malo za vse ostale je delo, vendar včasih za nekatere premalo častno, da bi ga opravljali.
Spoštovana,
osebno vem kaj pomeni če se človek sreča s takimi problemi,osebno sem tudi v takem položaju,srčno rad bi vam pomagal pa ne morem.Morda samo nasvet poskusite na rdečem križu tudi tam poravnajo kakšno položnico,morda karitas in nenazadnje ustanova Anin sklad.Osebno sem prepričan da bi vam te ustanove priskočile na pomoč,seveda da ni prevelik znesek,saj imajo povsod omejitve glede finančne pomoči,poskusite morda pa le uspete.Na zle jezike ki vas obrekujejo na tem forumu se ne obračajte,saj veste da med dobrimi vedno obstajajo slabi “žleht”
Želim vam da bi vam čimpreje uspelo prebroditi težave,morda se bo pa le našel kdo ki bo razumel vašo situacijo.
Gusti mogoče sem pa s tem postom tudi vas prizadela. Tudi vi se boste morali vprašati kaj je to zloba in obrekovanje. Nobenega nisem obrekovala, samo povem kaj mislim in skrajni čas je, da se začne ukrepati in malo pregledovati kdo vse piše pod različnimi nicki, ker to je pa že preseglo vse meje.
Tudi mi, ki pomagamo imamo pravico zvedeti kdo vse zlorablja ta forum in nas. Na račun izkoriščevalskih oseb je marsikatera družina res pomoči potrebna prikrajšana za našo pomoč. Mogoče ste med njimi tudi vi!
l.p.
sory gusti ,sam ti bi pa lahko že nehu prosit ,dej plac še komu drugmu .Veš od kerga leta si že tle gor
Kot sem že omenil obstajajo dobri in zli
Kot nezaposleni imaš zavarovanje zastojnSicer pa dobivaš tudi denarno pomoč ,2x letno izredno denarno pomoč, hrana ,oblačila rdeči križ itd.
zelo veliko in s tem ena oseba lahko preživi
Zdaj ste me pa res razjezili. Gusti vi pejte rajši malo delat, imate preveč časa za internet. A zdaj smo vsi ostali krivi za vaš slab standard. Sem šla malo nazaj poste gledati. Od leta 2003 prosite za pomoč. Pa ne mi o tem, da na vašem koncu ni zaposlitev. Imam sodelavke, ki se vozijo prav iz vaših koncev in sicer 60 km v eno smer. Tudi jaz nimam službe pred nosom.
Pa zloba gor ali dol delo se najde, če se seveda sploh hoče delati.
Spoštovana “bom pogledala”
ne želim komentirati vaših besed povem vam samo to da me pri 56 letih še pes ne povoha kaj šele da bi me kdo zaposlil,če pa vas jaz tako zanimam vas z veseljem povabim k nam domov in potem boste imeli drugačno sliko.
Pozdravljeni vsi pod to temo!
To temo bi najraje zaklenila, kajti popolnoma vseeno je, ali je kdo reven ali ne in o tem razglabljati, še bolj neumno pa se prerekati.
Verjamem, da so tudi tisti, ki imajo za položnice plačat, da nimajo toliko odveč denarja, da bi plačevali dolgove drugih ali pa če ga že imajo še nekaj zase, je to za lastno preživetje, zato, po mojem mnenju, je nesmiselno pisati in prositi druge glede plačevanja dolgov (položnic) zaradi lastnega neplačevanja stroškov iz kakršnegakoli vzroka!
Ne bi rada te teme zaklenila, kajti lahko, da bo kdo še kaj konstruktivnega povedal, če ba se bo nadaljevalo blatenje med vami in neskončno prerekanje kaj je kdo mislil in česa ne, pa bom temo zaklenila a je prav?
Gremo raje naprej gledat in predvsem reševat svoje težave.
Če je kdo gor na MON-u že 3 leta ali več, prav, če kdo potrebuje, da bi drug plačal njegove dolgove, naj piše (čeprav bi prosila, da takih “oglasov naj bo čim manj!”),…, smo odprti za vse in saj veste – mislimo dobro! Pa bo!
Forum je zaprt za komentiranje.