Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja polovični delovni čas

polovični delovni čas

Samo kot ideja me je spreletelo.

Po končani porodniški se nimam nobene želje vrniti v staro službo, ker mi ne delo ne delovna klima sploh ne odgovarjata. Zamislila sem si, da bi predlagala delodajalcu, da delam za polovični delovni čas in ker približno vem, kako tam na te stvari gledajo, ne glede na to, da je to moja pravica in da je delodajalec to dolžan sprejeti, verjetno ne bo.

In tu se postavi vprašanje – me lahko odpusti z obrazložitvijo, da je za moje delovno mesto potrebnih 40 ur tedenske prisotnosti?

Se mi bolj splača čimprejšnji lov za novo službo, kjer bodo polovični delovni čas sprejeli, ne da bi mi to očitali vse nadaljnje skupne dni?

Ker imaš pravico delati polovični delovni čas, te delodajalec zaradi tega ne more odpustiti. Mislim, da se da v vsakem primeru delo tako organizirati, da ti delodajalec dopusti krajši delovni čas. Če pa tega ne bo hotel, se pomoje lahko kvečjemu odnosi tako poslabšajo, da ti v službi ne bo več fajn.

Lov za novo službo – jaz ti ga ne bi svetovala, ker mislim, da imaš zelo majhne možnosti, da dobiš tako, kjer ti bodo od vsega začetka dopustili krajši delovni čas. Lahko pa seveda poskusiš ali pa se prijavljaš predvsem na razpise, kjer iščejo delavca za krajši delovni čas in se potem z delodajalcem dogovoriš za kao polnega, da lahko svojo pravico izkoristiš.

Kdaj pa se ti izteče porodniška?

LP
Martina

New Report

Close