polnjenje kanalov
Spoštovani!
Pred dnevi mi je zobozdravnica čistila kanale v dveh zobeh, v katerih so bili živci odstranjeni že pred davnimi leti, vendar kanali niso bili do konca polnjeni. Poseg je potreben zaradi zamenjave keramičnih prevlek. Na enem od zob ne čutim nobene bolečine, drugi zob pa je zelo občutljiv na dotik. Nov termin za menjavo zdravila je določen čez en teden. Ali je bolečina normalna ali se moram pri zdravnici oglasiti pred določenim terminom? Bolečina ni neznosna, obvladujem jo z analgetikom, vendar me skrbi.
Prijazna hvala za odgovor! Vendar ste me spodbudili še k dodatnemu vprašanju: boleč zob je spodnja štirica, zato seveda pritiska ne čutim nad zobom. Močno bolečino občutim samo ob ugrizu, otekline ni. Vljudno prosim za pojasnilo, ali je to normalen potek zdravljenja, saj mi je ob prebiranju Vaših odgovorov jasno, da lahko poteka dolgo časa in da ni vedno uspešno. Nekako lažje se pripravim na možne komplikacije, če se z njimi vnaprej seznanim. Ali je opisana bolečina lahko le posledica razbolelosti zaradi posega, ali pa kaže na kaj hujšega?
Lepo Vas pozdravljam, nn.
Spoštovana/i nn,
tudi, če je zob v spodnji čeljusti, lahko boli ob vrhu korenine, seveda pa “nad” zobom v tem primeru pomeni “pod” zobom. Kot sem že napisala, če se bolečine ne bodo stopnjevale in bodo znosne, potem lahko počakate do termina, ko ste naročeni. Možno je, da gre za reakcijo na zdravljenje, še posebej, če je bil zobozdravnik pri tem zobu nekoliko pregrob in je z iglicami večkrat dosegel obzobna tkiva.