Politika – USA2
Morda se dve misli.
Svet se spreminja mikroskopsko in pocasi. Ko gledas nazaj skozi zgodovino se ti spremebe zdijo velike. Ce bi zivel v tistem casu pa bi se pocutil kot danes. Appeur si muove.
Clovek je “na koncu” svoje poti sele, ko umre. Vmes vedno obstaja moznost za izboljsanje. Zal pa vedno obstaja tudi skusnjava kompromitirati svoje vrednote zavoljo “prakticnosti”. Odlocitev je v rokah posameznika. Zame bi slednja pot pomenila pocasno odmiranje vrednot. Na koncu najbrz ne bi bilo niti ene vrednote, niti enega ideala, ki ga skozi zivljenje ne bi kompromitiral.
In potem bi se nekako pojavilo vprasanje, kaj in kdo sem v zivljenju sploh bil?
Ampak to ni vec del te debate.
Tommy
> Ja, na prvi pogled zgleda nemogoče, da so izobraženi ljudje, ki so videli
> svet, še vedno pod vplivom ekstremizma.
Kolikor sem zastopil komentarje sosedov, se ti ljudje nikoli niso z nikomer druzili in ne vzpostavljali nikakrsnih cloveskih kontaktov, razen tistih, potrebnih za dosego cilja.
To pa je nekako tako, kot da nikoli ne bi potoval.
Tommy
Ne mislim polemizirati s tabo na nivoju “baba kazala” ali “zarota”, bi pa opozoril na par nerodnih dejstev.
> američanom je vse to prišlo zelo prav
Bi lahko morda bolj konkretno zastavil to enacbo.
Npr. A – 251 – 6.333 * 0.9 – V * SDC – D
A=americani
V=ameriski vojaki
SDC=stevilo druzinskih clanov njihovih druzin
DP=davkoplacevalci
Na koncu ne ostane prav veliko Americanov, ki bi jim to prislo prav.
> američani politike v EU navili okrog prsta
Ne vem, kako si to navijanje okoli prsta predstavljas? Si lahko bolj specificen?
V napadu je umrlo 100 Svicarjev, 144 Nemcev, 300 Britancev. Za posrednimi posledicami napada trpi vsa Evropa. Evropske letalske druzbe in borza jo niso odnesle nic bolje kot ameriske.
Lahko konkretno predlagas, kako naj na to odreagira Evropa?
Morda so ti te stvari oddaljene. Ker ne razumes, da bo zaradi tega tvoj otrok svoj dom placal se enkrat drazje kot ga moras danes ti in sicer zato, da bo drzava lahko pokasirala denar za tvojo pokojnino. Morda pa bo tvoj otrok isti. Se vedno bo iskal napake povsod drugje, razen pri sebi doma.
> podpirajo generalske režime navkljub prebivalstvu
Ti si prvi clovek, ki ZDA obtozuje za udar v Pakistanu. Ali imas vire informacij, ki jih drugi ljudje nimajo? Ali pa morda govoris “na splosno, saj to vsi vejo” in pri te “podpore” ne znas prav dobro definirati, izvzevsi demonstracije islamskih skrajnezev zaradi odprtja zracnega prostora za letala ZDA?
> da oni svetu ne morejo vladati večno in da je treba obdobje
> nadvlade pač podaljšati
Lahko cisto konkretno opises, kako tebi osebno vladajo Americani? To bi prav rad slisal.
> a jaz mislim, da mir temu svetu lahko zagotovi le dogovarjanje,
> strpnost, neki drugačni
…oboje bodo zagotovili Kitajci ali Arabci, ali celo oboji…
Tommy
Tommy , -Prosim da mi ti -Osebno ti nikoli ne repličiraš , ker si za mene
ABNORMALEN IN TI NE DOHAJAM NE JAZ IN NE 90 % TEGA FORUMA – IN V BODOČE TI GARANTIRAM DA ZNAM BITI TUDI TELEBAN !
zA ENKRAT TE PROSIM IN NE REPLICIRAJ MI PROSIM DOVOLJ BO DA SI TIHO , KER SI HUJE KOT 15 LETNA ČEŠPLA ,KI JE DOBILA PRVO LOCINO IN JE CEL SVET NJEN .
v KOLIKOR NE ,VEDI DA TI BO ŽAL .GARANCIJA ZAGOTOVLJENA
Moram priznati, da nisem niti pomislil na to, da nekdo ne bi mogel slediti rdeci niti mojih prispevkov. Morda zato, ker v pogovoru vcasih izhajam iz dejstev, brez da bi pomislil na to, da morda kdo nima dovolj predznanja, da bi jih razumel.
Zdaj se tega zavedam in povsem in v popolnosti razumem tvojo frustracijo.
Ce si tako zelo zelis, da ti ne repliciram, ti v prihodnje ne bom. Tudi zame bi bila to izguba casa.
Tommy
p.s. Na levi strani tipkovnice, tretja od spodaj je tipka, ki je malo vecja od ostalih. Na njej pise CAPS LOCK. Pritisni enkrat nanjo in opazuj tri lucke na desni strani tipkovnice. Ce je ena izmed njih ugasnila, potem bo tvoj racunalnik nehal prikazovati izkljucno velike crke. V nasprotnem primeru (ce se bo ena izmed njih prizgala), potem pritisni isto tipko se enkrat. V primeru, da se ne zgodi niti eno niti drugo (in je racunalnik prizgan in tipkovnica primerno vkljucena) ti priporocam obisk servisa.
Tommy
In se pojasnilo telih dveh prispevkov v bolj preprostem jeziku in predvsem bolj povezano.
Danes ze cel dan garam in sem izkoristil kratke pavzice za prispevke. Ni bilo dovolj casa, da bi vsak prispevek se enkrat prebral. Za povrh so mi pod oknom gonili stotine krav z ogromnimi zvonci (tradicionalen povratek zivine z gore Wagital).
Torej…
…repliciral sem Strumpfu, ker se nisem strinjal z njegovo trditvijo, da posameznik ne more spremeniti nicesar. Zdajle repliciram samemu sebi. 🙂
Moji trije pointi pa so bili:
1. Svet se spreminja mikroskopsko pocasi. Zgodovinske spremebe se zdijo velike in radikalne s casovne perspektive (ce npr. danes sodis spremembe, ki so se zgodile 300 let nazaj). Naprimer francoska revolucija in njeni ideali egalite, fraternite, liberte se zdi velik preskok v dotedanji miselnosti. Zavedati pa se je treba, da se taksne spremembe podtalno dogajajo dooolgo. Vsaka generacija jih ne dozivi.
Se en primer. Obstajajo politiki, ki ne spreminjajo nicesar. Obstajajo pa tudi politiki, ki stvari spreminjajo. Vendar so ti v manjsini in jih ne zmorejo spreminjati na veliko. Zato se nekaterim ljudem zdijo “vsi isti”. Ker so spremembe tako majhne, da se jih na oko ne da opaziti. Morda le vrinjenje kaksnega clena v zakon, ki bo zato bolj scitil svobodo drzavljanov.
Cez sto let Slovenija ne bo enaka, kot je danes. Spremenile pa jo bodo taksne majhne spremembe. Vsaj upam. Ker so to edine spremembe, za katere se ne prelije krvi.
Appeur si muove. = Se vedno se premika, je izrekel Galilejo potem, ko je zanikal svojo teorijo o gibanju zemlje, ki je nasprotovala cerkveni teoriji o zemlji kot srediscu vesolja. Misljeno je bilo … res je, spremembe se dogajajo pocasi, ampak SE dogajajo …
2. Vsak clovek lahko k temu prispeva VSAJ na dva nacina.
Bodisi posredno s spreminjanjem samega sebe.
Ali pa neposredno z vzgojo svojih otrok. Tvoji otroci prevzamejo tvoje vrednote. Ce jih imas 5 to pomeni, da si neposredno vplival na 5 ljudi (prva generacija posameznikov), ce jih imajo oni po 5 je to 125 ljudi v drugi generaciji in celotno prebivalstvo v nekaj sto letih.
Oboje je spreminjanje sveta. Obstajajo se bolj direktni nacini, vendar vsak od nas ne bo postal predsednik ZDA.
3. Cel svet posredno spremenis vsakic, ko spremenis samega sebe. Ali pa s spostovanjem osnovnih civilizacijskih in cloveskih vrednot (ce si ze “tam” in spremembe niso vec potrebne).
Clovek je “na koncu” svoje poti sele, ko umre. Vmes vedno obstaja moznost za izboljsanje. Zal pa vedno obstaja tudi skusnjava kompromitirati svoje vrednote zavoljo “prakticnosti”. Odlocitev je v rokah posameznika. Zame bi slednja pot pomenila pocasno odmiranje vrednot. Na koncu najbrz ne bi bilo niti ene vrednote, niti enega ideala, ki ga skozi zivljenje ne bi kompromitiral.
In potem bi se nekako pojavilo vprasanje, kaj in kdo sem v zivljenju sploh bil?
Oboje je povezano. Najprej sem napisal, da se lahko osebno izboljsujes, ce imas prostor za izboljsave. In se potem popravil, da VEDNO obstaja prostor za izboljsave. Tole je cisto moje osebno mnenje. Verjamem, da je vsak clovek na tem planetu s poslanstvom. In da je smisel njegovega zivljenja, da to poslanstvo odkrije in ga izpolni. Tega ne mislim v smislu “vere” (sem ateist), ampak v smislu, da zivljenja brez smisla ni vredno ziveti. Da pa bi clovek osmislil svoje zivljenje, mora to poceti takrat ko zivi, in ne zadnji vikend. Ce svojega zivljenja ne usmerja bo to na hitro steklo svojo pot, mimo njega.
Tommy
Prisrcno pozdravljam ideoloskega prijatelja in hkrati telebana Strumpanteljna. Po zvezah sem preveril, da za sedaj nisva na Bushovem spisku! Mi krscanski telebani pridemo na vrsto kasneje, ce bo Amerika imela se kaj “argumentov”! Brr, kaj pa ce sosed dela za cimprejsno vclanitev v NATO. Takoj sem spustil ruleto!
Strumpi, racunava lahko le na azil v dezeli Primorski, saj ves zakaj?
Drz se, dokler se da!
Pepi
Ker me bos bral sele jutri, potrdi, da si mirno spal! Takoj po tvojem sporocilu (da gres spat), sem, klical v London, kjer se sola moj sosolec iz SDS (tisti Grof, ki ljubi italijansko keramiko), ter sem ga prosil da posreduje pri NATU za vklop protiraketnega scita nad Slovenijo (ta nima zveze s klobukom gospe Mete R.), ker pri nas mobilizacija za Afganistan se ni koncana.Razmere se lahko naenkrat zelo zaostrijo, saj “telebani”, ki podpirajo cimprejsnje mascevanje, ze pripravljajo spiske tistih “talebanov”, ki izhajo iz obdobja Beatelsov! Krozijo govorice (Bruummm), da bo kraj, datum, uro in pravila igre za spopad v blizini Kocevske reke sporocilo pristojno ministerstvo. Zaenkrat WTC v Ljubljani se stoji, kjub temu, da je ze zbrano vec kot 30 000 stajerskih podpisov proti globaalizacije Ljubljane in tistih,ki le ideolosko nasprotujejo samovolji ministra Kopacke! Misli mi uhajajo k Bobby, ker me skrbi, da (zaradi vcerajsnega stanja- t.j. brez hlack) ne bo imela kaksnih tezav z lulanjem. Ti, ki si za “nick” izbral to, kar Bobby nosi tudi v sluzbi (O, ljubi, Bog, daj nam vec deklet, ki so taksne kot Bobby!), si po moje zaradi svoje zrelosti posredno odgovoren za njeno zdravje, mar ne?
Prisrcen pozdrav,
prijatelj Pepi
No, Gabrielu nisem odgovoril, da seveda ne mislim, da so bili sami izvajalci, lahko bi bili denimo res v dogovoru za “manjsi” incident, lahko bi pa tudi bili povezani z človekom kalibra Bin Laden, ki bi bil sposoben svoje vojščake poslati v smrt, njim “prodati” neke višje cilje, sam pa “pokasirat” nesluten denar.
Pozabil sem samo napisat, da si iz dna srca želim, da nimam prav.
A če pomislim, zakaj je moral umreti JFK, predvsem pa, kdo ga je…..
Moj naziv je Sr. IT Consultant, moje delo pa je IT svetovanje in pisateljevanje.
Manj intenzivno se ukvarjam s quality assurance v programskem inzenirstvu in z vodenjem svojega podjetja v Sloveniji.
Trenutno pisem dokument o posledicah vpeljevanja CRM (customer relationship management) sistema v srednje veliko podjetje (200 zaposlenih). Gre za propagandni letak, zato pisem o tej problematiki predvsem s stalisca managementa (ki sprejme odlocitev o nakupu in vpeljavi taksnega sistema).
Za navadnega smrtnika gre za neznansko dolgocasen dokument o projektnem nacrtu, izbiri procesa, poslovnih zahtevah, izbiri produkta, integraciji, spremljanju in validaciji uspeha preko ROI in ostalih dejavnikih. Deloma zadevo opisem tudi tehnicno (posebej svojo inovacijo za sinhronizacijo razlicnih podatkovnih baz 3tjh proizvajalcev preko XML in enterprise queueing mehanizmov), da bi bila zanimiva tudi tistim, bolj tehnicno usmerjenim managerjem.
Ko bo letak koncan bom obiskal gulp.de in ostale b2b portale, nasel potencialne stranke ali vsaj partnerje in ga razposlal po Nemciji (morda tudi po vecjih podjetjih v Sloveniji, Tobacna, Zito comes to mind, ker tam poznam nekatere kljucne ljudi) in potem poskusil pridobiti kaksen posel za svoje podjetje. Man’s gotta eat. 🙂
Tommy