policistični jajčniki, načrtovanje nosečnosti – kako naprej.? kaj bo.?
pozdravljeni. borim se s policističnimi jajčniki in počasi načrtujemo nosečnost. ginekolog mi je povedal, da bom dobila tablete za spodbujanje ovulacije…. kako pa je s ”čistim telesom” pred nosečnostjo ? kako dolgo traja da po teh tabletah sploh zanosiš in ali se to zna zavlečti? ginekolog mi je povedal da po nekaj mesecih…. kakšne so vaše izkušnje? svetujte mi prosim… zmedena sem…
jaao… čedalje več nas je takih….
in kako gre?
a bo?
brala sem o tem, da bi naj po tabletah za spodbujanje ovulacije redno obiskovala ginekologa, da bi naredil ultrazvok.
in tveganje za izvenmaternično nosečnost ter raka na jajčnikih je veliko večje…
in kako naj bo moje telo čisto če jem TABLETE za spodbujanje ovulacije? 🙁
Za enkrat jem tablete aglurab proti cistam in po katerih mi je ful slabo v torek pa še začnem z klomifen kaj vzpodbuja ovulacije tako da ne vem kako bi naj vse skupaj pomagalo ampak naravne poti sem izčrpala žal :-(… Ja meni je naročeno da klomifen vzamem od 3 do 7 dne cikla pol pri ovulaciji pa ultrazvoki da vidijo če deluje.. Pa si poskusila že kakšne naravne stvari?
od naravnih stvari sem poskusila z dieto (izločila sem maščobe, sladkor in ogljikove hidrate)
in jemljem vitamine kupljene v dm-u… reče pa se jim A-Z MAMA… vsebujejo tudi folno kislino… teden dni jih jemljem in še ne opažam, da bi se kaj spremenilo… počutje je še vedno isto… obdobje ovulacije (zaradi policističnih jajčnikov jih ni) pa je že mimo. čakam naslednji ciklus in zdravnikov odgovor.