Naslovnica Forum Življenjski slog Delo, pravo, zavarovanja, finance Zavarovanja Poigravanje ZAVAROVALNICE TRIGLAV-Manjvrednost vozila?

Poigravanje ZAVAROVALNICE TRIGLAV-Manjvrednost vozila?

Imel sem prometno nesrečo z avtomobilom starim cca. 3 mesece v kateri je bil krivec voznik kombija, ki se mi je zabil v zadnji del in pri tem povzročil za cca. 600-700.000 SIT škode. Avto je sedaj popravljen, škoda pa je bila poravnana s strani Zavarovalnice Triglav.
Glede na dejstvo, da je bil poškodovan moj, praktično nov avto večje vrednosti, sem vložil na Zavarovalnico Triglav zahtevek za manjvrednost vozila, nakar sem od njih dobil samo ponujeno poravnavo za cca. 33.000 SIT, kar se mi je zdelo smešno nizko. Nato sem poslal dopis, v katerem zahtevam poleg ponujene poravnave vsaj nek izračun ki pojasnjuje kako so prišli do tega zneska.
Po nekaj dneh pa dobim po pošti ponovno ponujeno poravnavo za znesek 63.000 SIT, tudi tokrat BREZ izračunov!

Kako se v takšnem primeru izračuna manjvrednost vozila (po Zakonu) in ali so mi dolžni priložiti izračun. Skrajšano, kakšne so moje pravice?

Natančnega izračuna ne poznam,dejansko pa se odškodnina za zavarovanje izgube vrednosti pri totalni škodi
izračuna na ta način,da se znesek prodajne (tržne) cene vozila po Eurotax katalogu odšteje od Fakturne vrednosti avtomobila-račun o nakupu avtomobila.
To pa pomeni,da lahko sami približno izračunate,kakšna naj bi bila zavarovalnina ,samo podatek iz eurotax kataloga potrebujete.

Lepo vas pozdravljam, Bruno Šneberger

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]

no jest mam trenutno tudi vojno z ZAVAROVALNICO TRIGLAV v zvezi skodo. najprej sem 10 mesecev cakal, da so mi odobrili poravilo, ker sem se moral stalno pritozovati da ne sprejemam 50 odstotne odskodnine, ker je bil njihov zavarovanec 100 procentno kriv. imel sem price dogodka, katere sploh NISO HOTELI ZASLISATI., kljub temu da sem pisno vlozil njihove izjave.in so izkoriscali vse mozne nacine da nebi porovnali vse skode.
med tem ko sem se pritozeval nad njihove odlocitve, sem pisno vlozil ZAHTEVEK ZA IZPLACILO MANJVREDNOSTI VOZILLA. plus njihov obrazec. no in jest popravim avtomobil, ko so koncno priznali krivdo njihovega zavarovanca. in cakam na odgovor za odskodnino manjvrednoti vozila, kateri pa v treh mesecih se vedno ni prisel. in grem jaz na ZT, kjer pravijo da je pri njim primer zaklucen ze tri mesece. in da ni nobenega zahtevka za odskodnino manjvredn. vozila. pa ga jaz vlozim ponovno in dobim odgovor, da mi ponujajo 10EVROV. sramotno ni kej. v razlagi cenilec napise, da je vozilo kvalitetno popravljeno, ceprav vozila in popravila niti videl ni.

tukaj se zgodba se ne konca, vendar nadaljevanje sledi takoj ko dobim njihov novi odgover.

kot da to z strani ZT nebi bilo dovolj, sem letos zelev zavarovati se za kriticne bolezni in nalozbeno zavarovanje. in pride njihov agent ves nasmejan in dobrovoljen- in pri vprasanjih kjer vprasa za dolocene bolezni mu jaz odkrito odgovorim in on napise da te bolezni ni. nato jaz prosim da mi pusti to pogodbo da jo malo prestudiram, in opazim clen kateri govori- CE STE PODALI NAROBNE PODATKE VAM ZT. LAHKO VSE POBERE, TUDI TISTO KAR JE V NALOZBENEM ZAVAROVANJU. ker naj bi lagal. vendar sem jaz agentu jasno in glasno omenil bolezen, in je on napisal da je ni. pravno receno sem tukaj jaz lagal in ne on. ker sem le to podpisal. in ko mu jast to omenim se zacne izmotavati z razlicnimi izgovori. jaz pa sem se vedno vztrajal pri svojem, saj mi je pravnik povedal da je krivda lazi z podpisom z moje strani na moji strani. in ga koncno prpricam v svoje. ko potem odkoraka na ZT in me poklice 10 minut kasneje in mi pove da v tem primeru pa me ne bojo zavarovali. kar je po mojem mislenju vedel ves cas. tako da ko bi jaz zahteval odskodnino za karkoli, bi oni to mi vrgli na nos in reki da sem lagal in da ne dobim nic, kot tudi ne tisto kar naj bi privarceval v nalozbenem zavarovanju.

toreJ NAKLEPNO ZAVAJANJE STRANKE IN VPISA LAZI Z STRANI AGENTA ZAVAROVALNICE TRIGAV. pa tudi to da me je ves cas napeljeval naj denar vlozim v G80 steber, kateri je trenutno najdrazji in posledicno najslabsa nalozba, saj pri tako visoki ceni delnic ja logicno da bo slo vecinoma samo se navzdol. sami lahka preverite tecaje gibanja G80. pa vam bo vse jasno.
in ce mene vprasate, je to izraz agentov ZT in ZT kako nategujejo zavarovance. oni so najbrz nakupili delnice tega stebra v najnizji vrednosti in potem zdaj nevedne ljudi silijo da vlagajo v ta steber, in ko bo dobicek pravsnji bodo oni le ta dobicek potegnili ven, zavarovanci oz. mi, navadni vlagatelji bomoi pa pri tem zgubili vso nalozbo. mislim da bi jih kle lohka obiskal INSPEKTOR ZA DELNISKI TRG. IN JIH KAZNOVAL ZA ZAVAJANJE IN MANIPULIRANJE Z TEMI DELNICAMI.

ZATO PREVERITE SVOJA ZAVAROVANJA PRI ZT, IN CE IMATE TAK PRIMER JIH PRIJAVITE. jaz tudi ze delam na tem.

in vendar, jaz vse to napisem direktorju ZT kranj, i n kaj- NOBENEGA ODGOVORA DO SEDAJ.

PROSIM NAPISITE SVJE PODOBNE IZKUSNJE, DA JIM STOPIMO NA PRSTE IN JIM POKAZEMA DA LE NISMO TAKO NEUMNI KOT SI ONI MISLIJO.

nadaljevanje sledi v bliznji prihodnosti, prilagam se moj e mail na katerega lahko pisete in jim skupaj pokazemo da na nami svet stoji, kot tudi njihov zasluzek. [email protected]

Spoštovani, imam vprašanje glede odškodnine o manjvrednosti vozila. Imam kasko zavarovanje vozila, tudi za točo, avto bo jeseni star 3 leta, v neurju sem imel močno poškodovano vozilo od toče. Na zavarovalnici Triglav so mi rekli, da izplačjo odškodnino za manjvrednost vozila do starosti treh let vozila, vendar v mojem primeru ne bodo izplačali. Zanima me ali res ne pripada odškodnina. Hvala za odgovor.

Odškodnina za manjvrednost vozila se izplača za vozila stara manj kot eno leto .V primeru,ko je kriv povzročitelj nesreče, se manjvrednost izplača iz avtomobilske odgovornosti in ne iz kasko zavarovanja-Spremenjeni pogoji pribl.2 leti nazaj.
Vseeno vprašajte Triglav za pojasnilo.
Lepo pozdravljeni,Bruno

************************************** B&M Zavarovalna pisarna Bruno Šneberger s.p. Kermaunerjeva 17,1000 LJ tel. 051/625-611 e-mail:[email protected]