Najdi forum

Zdravo, Goran!

Najprej bi pohvalila tale nov forum, saj mislim, da bo skoraj vsak našel tudi kaj koristnega zase. Kar tako naprej!

Imam en majhen problemček in upam, da mi boste lahko kaj svetovali. Stara sem 25 let in sem sicer zadovoljna s svojo postavo, imam tudi bolj ali manj konstantno težo. Moti pa me to, da se mi odvečna maščoba nabira na hrbtu, tik pod pazduho (ne znam točno opisati, ampak verjetno veste, kateri del telesa imam v mislih). Kadar se ne držim čisto vzravnano, se vidi kožna guba, kar pa ni ravno lepo. Prosila bi vas, da mi svetujete, kakšne vaje pridejo v poštev za ta del telesa. Ali lahko pričakujem, da se mi bo s takšnimi vajami zmanjšal tudi podprsni obseg?

Imam pa še eno vprašanje. Na testiranjih v šoli so nam vedno merili tudi kožno gubo nadlahti. Čeprav nikoli nisem bila debela, pa sem vedno imela vrednost te kožne gube večjo kot npr. sošolke, ki so bile precej močnejše od mene. Ali je to morda odvisno od telesne konstitucije oz. od zgradbe same kože?

Upam, da vam nisem natrosila preveč vprašanj, saj vem, da imate veliko dela.
Že vnaprej se vam zahvaljujem za odgovore in vas lepo pozdravljam!

Ines

Ines,

Točno vem kje se ti nabira maščoba po tem kar si mi povedala. Stvar je preprosta in enostavna hkrati.

Maščobe tako ali tako ne moremo izgubljati po celem telesu. Maščobo izgubljaš holistično, torej po celem telesu naenkrat. Tudi če delaš vaje za noge, hujšaš v predelu trebuha, hrbta, rok… oz. povsod kjer imaš maščobo. Morda se sliši malo neverjetno ampak tako je. Nekateri imamo srečo, da se nam maščoba nabira enakomerno po vsem telesu, drugim le na trebuhu in zadnjici, nekaterim pa tam kot tebi. Za vsakogar velja isti princip in pravila “igre”

Doseči deficit v kalorijah s pravilno prehrano, še bolje pa je če deficit v kalorijah dosegamo s treningom. Saj že kar nekaj odgovorov sem dal na temo trening in prehrana… malo prebrskaj.

Drugače pa ti zato, ker imaš večino maščobe na delu tik pod pazduho… ni ti treba sedaj delati le vaje za ta del telesa. Treniraj vedno celo telo.

To da si imela na meritvah v šoli večjo kožno gubo na roki kot sošolke… pomeni, da se ti v tem predelu nabira več maščobe kot povprečnemu človeku… če bi merili na kakšnem drugem delu telesa, pa bi najbrž sošolke imele tam več maščobe od tebe. Vidiš kako smo ljudje različni…

Lep pozdrav,
Goran

New Report

Close