podpirate stavko medicinskih sester?
Argumenti me niso prepričali, ne podpiram povečanja kar tako. Zahtevajte reorganizacijo. Pika. Ampak logično, da nekdo , ki je imel ful plačo noče delat kao manj in ne met take plače. Zakaj vsepovprek govorite o negativno o DPM. DPM babica me je pri porodu masirala, SMS me je nadrla, da nimam pojma. DPM mi je razložila vse o cepljenju,… NI VEDNO TAKO, recimo SMS je obvadala svetovanje ob dojenju….
Moj splošen vtis je, da so DPM bolj odgovorne, imajo tudi več pristojnosti in to jim daje večje gotovost. SMS so pred leti očitno stimulirali s plačo, niso pa jim podelili uradne pristojnosti, zato se že ves čas nezadovoljne in to se kaže v oskrbi bolnikov.
Predvsem pa mene moti to kofetkanje in klepetanje sester. Delam v JU in imam komaj čas za malico.
Veliko sem po bolnicah in tistih vonj po kafetu, glasno režanje sester me moti, res moti. Prideš na obisk in najdeš svojca celega umazanega, ga greš umivat in gre v tisto glasno smejočo sobo prosit spalno in ti rečejo, da počakaj (da povejo vic do konca) je ubitačno, ti pa imaš popokretnega človek nekje pripravljenega. E, to me moti!
Sem torej za boljšo organizacijo v prid SMS.
sicer podpiram, ma vseeno ni mi jasno kolk si pa stara. ker posegi ki jih navajaš ne vem no sama sem se jih tudi učila, pa sem le ZT oz sms, smao ne vem več morda sme s ejih pa res naučila in osvojila ko sme delalal v bolnišnici z pogodbo to kar sem.sicer pa ti povem z veseljem bi delala to kar pišeše da moraš pa kaj če bi me izkoriščali, samo da bi prišla nazaj v sistem, ne pa da dobesedno vegetiram v domu za stare. podpiram pa le v toliko ker malo še pa bo počlo meni, zaposlena sme kot bolničar in niti ne kot to kar sme, ker mi druga ni preostalo, delam pa pogosto tudi kot dipl., plačana pa precej precej manj kot ti. in ačunam na to d abo nas tudi kdo podprlu ko nam bo počlo in se bomo zbunili, ker domovi doživijo šok, če se vse sestre ki zasedmao nižja delovn mesta odločimo in delamo striktno to kar bi naj zanl bolničar. ma kaj vraga govorim, ko niti ne znam delat samo to in nič druga, ko ne znam pogledat stran in si mislit ti si plačana ne jaz. .
sicer podpiram, ma vseeno ni mi jasno kolk si pa stara. ker posegi ki jih navajaš ne vem no sama sem se jih tudi učila, pa sem le ZT oz sms, smao ne vem več morda sme s ejih pa res naučila in osvojila ko sme delalal v bolnišnici z pogodbo to kar sem.sicer pa ti povem z veseljem bi delala to kar pišeše da moraš pa kaj če bi me izkoriščali, samo da bi prišla nazaj v sistem, ne pa da dobesedno vegetiram v domu za stare. podpiram pa le v toliko ker malo še pa bo počlo meni, zaposlena sme kot bolničar in niti ne kot to kar sme, ker mi druga ni preostalo, delam pa pogosto tudi kot dipl., plačana pa precej precej manj kot ti. in ačunam na to d abo nas tudi kdo podprlu ko nam bo počlo in se bomo zbunili, ker domovi doživijo šok, če se vse sestre ki zasedmao nižja delovn mesta odločimo in delamo striktno to kar bi naj zanl bolničar. ma kaj vraga govorim, ko niti ne znam delat samo to in nič druga, ko ne znam pogledat stran in si mislit ti si plačana ne jaz. .[/quote]
V Šempetrski bolnici tudi rabijo veliko sester (zdravstvenih tehnikov),je tudi razpis zunaj.
lp
Absolutno ne podpiram! Vsak se lahko odloči, kakšno izobrazbo bo imel. Če ti je všeč zdravstveni poklic, greš pač na zdravstveno. In srednja šola pomeni srednješolsko izobrazbo, V. stopnjo. Ne morete pa pričakovat, da boste imeli nevem koliko višjo plačo od kakšne druge srednješolske izobrazbe (npr. ekonomski tehnik). Verjamem in vem, da razlika je, ampak takšna kot jo nekateri pričakujejo, pa tudi ne. Saj približno veš, koliko se da zaslužiti v določenem poklicu. Če je to negativen dejavnik, se pa odločiš za nekaj drugega. Kar se pa dela, ki ni v tvoji pristojnosti pa tole: imam visokošolsko izobrazbo in zaradi “nepravilnega priimka” (po domače nikjer nikogar ne poznam), delam v trgovini kot trgovka. Pač na podeželju vzameš kar je, samo da nekaj je. Moja šefica ima pa srednjo šolo, velikokrat delam njeno delo jaz, ali pa katera druga sodelavka, pa nam še na kraj pameti ni prišlo, da bomo stavkale, ker delamo delo, ki ni v naši pogodbi. Halo?! Glede na razmere smo lahko veseli, da službo imamo! SMS pač delate z ljudmi in si zaslužite višjo plačo. Tudi trgovci delamo z ljudmi in verjemite, stranke so včasih tečne, da je joj.
Ker sem pa že začela pa še tole: z dve leti starim sinom sem bila v bolnišnici in ko mu je zmanjkalo tekočine v infuziji, sem videla, da ima v tistem šlaufu kri. Poklicala sem sestro (ob pol polnoči) in me je nahrulila, da zato sem pa jaz z njim, da ga opazujem. Vem, da boste zdaj skočile, da sem pač zakomplicirana in fina gospa. V tistem tednu, ko sva bila v bolnici, ga ni nobena niti oblekla, niti umila, niti nahranila, vse sem ga jaz. Da bom pa skrbela še za stvari, ki jih ne poznam, to me je pa resnično zmotilo. In potem starši še plačujemo bivanje. Lahko bi bili veseli, da je nekdo pri bolnem otroku, imajo veliko manj dela. Na istem oddelku kot moj sin, je bil približno enake starosti še en fantek. Tam je bil sam, sestre so mu v posteljico nametale igrač in ko je vse pometal potleh, je največkrat v joku zaspal. Napoprek v posteljici, me še danes stisne, ko se spomnim nanj.
No takole, malo sem se olajšala, zdaj ste pa ve navrsti, da me spljuvate.
S svojim vedenjem in podcenjevanjem stroke ste pokazale, da gre le za škodoželjnost in posploševanje. Sem diplomirana MS, ki je veliko let delala kot srednja. Sram me je, da namesto borbe za višje plačne razrede sramotite stroko in (večinoma) neupravičeno svinjate čez svoje kolegice. Lenih, neodgovornih, brezsrčnih ms pa je med srednjimi prav toliko, kot med diplomiranimi.
Včasih smo vreščale, da smo dobre le za “riti brisat”, ostala dela pa delajo diplomirane, zdaj bi najraje le brisale in postiljale.
Pa bodi tako. Naj se čimprej uvede delitev dela, pa bomo vsio srečni. Me prav zanima.
Med srednjo in diplomirano je kakšnih 200, 150 neto ali še manj e razlike. Je pa odvisno kje delata (ambulanta,intenzive, patronaža…) in ali sta obe v turnusu ali delata le zjutraj, dežurata ali ne… Ena srednja začetnica v ambulanti in ena vodilna diplomirana na intenzivni enoti pa imata seveda večjo razliko.
Točno tako! Izsiljevati večje plače na plečih bolnikov, ki so že tako na milost in nemilost prepuščeni osebju, saj si sami ne morejo kaj dosti pomagati, je sramotno in grdo. Ljudje na intenzivni oddelek ne pridejo na oddih, ampak ker so hudo bolni in takemu človeku omejevati ali odrekati pomoč in oskrbo … nimam besed. Kar se tiče sester, je pa takole – sms ali dms – ene so zlate in s srcem opravljajo svoje delo, za nekatere pa bi bilo bolje, če bi se zaposlile kje, kjer ne bi imele opravka z ljudmi.