Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? podpirate stavko medicinskih sester?

podpirate stavko medicinskih sester?

Da; in to ne velja samo glede zdravstva, pač pa marsikje. Tudi sama opravljam dela, za katera nisem plačana. In kaj naj? vzamem knjigo in sem na cesti? Tega si ne morem privoščit

Delam kot dipl.med.sestra v CIT bolnišnice na periferiji in se MORAM oglasiti in končno olajšati svojo dušo.
Načeloma vašo stavko podpiram,,moti pa me pri tem cel kup stvari.
Že 11 let sem zaposlena kot DMS na zgoraj omenjenem oddelku, hodim v turnus in sem vodja izmene, kar pomeni da delam dela in naloge za kar sem se IZOBRAŽEVALA in za kar sem danes plačana in sme v 37 pl.razredu ( od 6.30-13.30 ali 13.30 do 20.30 ali 20.30 do 6.30 in vikende ter praznike od 6.30 -18.30 oz. 18.30 – 6.30 – uradno, neuradno naša predaj atraja veliko dlje, kar položmo na oltar domovine, pa je to že druga zgodba… ), delam vse od posteljne kopeli, do po domače rečeno desetkrat ali večkrat na dan “brisanja riti”, do nastavljanja intravenoznih kanalov, jemenja krvi, transfuzije, i.v. terapija, kalibracaija aparatur, v glavnem vse delam in za to tudi ogovarjam, ker sem za to šolana in plačana.
Pri nas je v vsaki izmeni DMS dopoldan včasih z glavno sestro 3, popoldan 2, ponoči sem sama s SMS, kar pomeni da delam jaz VSE za kar sme jaz, kolegica tisto za kar je plačana.
Moti me, da zadnje dneve po internetu berem in v službi poslušam, da samo oderjam delo, da v CIT samo vstopim, da smo po pisarnah,ki je mi mimogrede sploh nimamo….drage moje, malo ste to resnično preveč posplošile in PRIZNAJTE, pri tem pozabile na to, koliko škode ste naredile za naš profil.
Pa še nekaj, pri plači, za mesec avgust sem DMS za 11 leti delovne dobe s poračunom vred dobila 50 evrov višjo plačo kot kolegica SMS s 15 leti delovne dobe.Si jih mogoče ne zaslužim ?
Mene nihče oz. nisem se imela komu tožiti, ko sem zdaj vseh 11 let imela prej 5000 sit, zdaj 25 evrov višjo plačo od kolegice SMS, ki je imela 4 leta več delovne dobe kot jaz, ker je pač bilo moje delo toliko plačano.O tem, pa se danes nikjer nič ne pove in govori,danes se samo vpije koooooooooliko več zaslužimo DMS, mislim da je ta naš bajni zaslužek samo na papirju.
Vsedite se skupaj in si pokažite plačilne liste,po tem se pa razbujajte.
Razlika 10 razredov je samo za SMS in DMS, ki začneta v CITu delati ta trenutek, ko se bodo upoštevale razmejitve del in oprostite edino pravilno je tako.

“pa da ne bo pomote, menim, da si vse medicinske sestre v bolnišnicah, še bolj pa na intenzivni zaslužijo večje plače. Parcialih rešitev pa ne podpiram”

naj se opredeli kaj kdo dela in za kaj je kdo zadolžen, pol pa plače.

Vsekakor vas podpisam v prizadevanjih. Problem je gotovo že od prej, ne od septembrske plače, premalo vas je, zato vas porabljajo na področjih, za katere pravzaprav ste usposobljene, nimate pa diplome. Stavke same pa ne podpiram, saj se mi zdi, da bi se dalo, sicer z več dogovarjanja, zmeniti tudi drugače. Stavkalo bi lahko pol Slovenije, saj so kar precejšnje napake ne samo pri izračunih ampak tudi v razvrstitvah, sistemizaciji. Zakaj ostali ne stavkajo? Morda zato, ker jih ne bi nihče uslišal takole na hitro, ker nimajo v rokah človeških življenj. Prav nič rada ne bi bila na vašem oddelku v teh dneh. Tudi v mojem poklicu je marsikdo potegnil ta kratko, poskušamo stvari spremeniti, delo pa vseeno opravljamo, morda z malo daljšim nosom.
Vseeno vam iskreno želim, da vam uspe!

LP Neja

Delam kot dipl.med.sestra v CITU bolnišnice na periferiji in se MORAM oglasiti in končno olajšati svojo dušo.
Načeloma vašo stavko podpiram,moti pa me pri tem cel kup stvari.
Že 11 let sem zaposlena kot DMS na zgoraj omenjenem oddelku, hodim v turnus in sem vodja izmene, kar pomeni da delam dela in naloge za kar sem se IZOBRAŽEVALA in za kar sem danes plačana in sem v 37 pl.razredu ( od 6.30-13.30 ali 13.30 do 20.30 ali 20.30 do 6.30 in vikende ter praznike od 6.30 -18.30 oz. 18.30 – 6.30 – uradno, neuradno naša predaj atraja veliko dlje, kar položmo na oltar domovine, pa je to že druga zgodba… ), delam vse od posteljne kopeli, do po domače rečeno desetkrat ali večkrat na dan “brisanja riti”, do nastavljanja intravenoznih kanalov, jemenja krvi, transfuzije, i.v. terapija, kalibracaija aparatur, v glavnem vse delam in za to tudi ogovarjam, ker sem za to šolana in plačana.
Pri nas je v vsaki izmeni DMS dopoldan včasih z glavno sestro 3, popoldan 2, ponoči sem sama s SMS, kar pomeni da delam jaz VSE za kar sme jaz, kolegica tisto za kar je plačana.
Moti me, da zadnje dneve po internetu berem in v službi poslušam, da samo oderjam delo, da v CIT samo vstopim, da smo po pisarnah,ki je mi mimogrede sploh nimamo….drage moje, malo ste to resnično preveč posplošile in PRIZNAJTE, pri tem pozabile na to, koliko škode ste naredile za naš profil.
Pa še nekaj, pri plači, za mesec avgust sem DMS za 11 leti delovne dobe s poračunom vred dobila 50 evrov višjo plačo kot kolegica SMS s 15 leti delovne dobe.Si jih mogoče ne zaslužim ?
Mene nihče oz. nisem se imela komu tožiti, ko sem zdaj vseh 11 let imela prej 5000 sit, zdaj 25 evrov višjo plačo od kolegice SMS, ki je imela 4 leta več delovne dobe kot jaz, ker je pač bilo moje delo toliko plačano.O tem, pa se danes nikjer nič ne pove in govori,danes se samo vpije koooooooooliko več zaslužimo DMS, mislim da je ta naš bajni zaslužek samo na papirju.
Vsedite se skupaj in si pokažite plačilne liste,po tem se pa razbujajte.
Razlika 10 razredov je samo za SMS in DMS, ki začneta v CITu delati ta trenutek, ko se bodo upoštevale razmejitve del in oprostite edino pravilno je tako.

No, končno je ena povedala. Hvala! Drugo so same predvolilne floskule, nihče pa ne pozna resničnih razmer.

Ker je fino bit nekaj in plačan za nekaj,kar si dosegel brez študija halo. Saj jim to niti ni bilo v interesu.

Upam zate, da ne boš kdaj pristala v bolnišnici in imela posrano rit, mimo bo prišla dipl. med. sestra in rekla, da brisanje riti ni v njenem delokrogu, tako da boš morala počakati kakšno srednjo med. sestro, da opravi prej še 20 drugih stvari. Medtem se boš pa ti valjala v dreku.

vsak lahko govori le zase…jaz povem tako,kot je pri nas.Timskega dela s strani DMS NI,SAJ SE KAHLE NITI SLUČAJNO NE DOTAKNE,PA TUDI NALITI ČAJ BOLNIKU JIMA JE TEŽKO.MI PA DELAMO VSE RAZEN OBRAČUNA!

vsak naj dela tisto, za kar se je šolal. Poskusi diplomirat in boš delala obračune pa še več boš zaslužila. Srečno!

vsak naj dela tisto, za kar se je šolal. Poskusi diplomirat in boš delala obračune pa še več boš zaslužila. Srečno![/quote]

Če bi videla bolnika, da je hudo žejen, mu ne bi dala čaja, ker to ti ne piše v pogodbi? Ti že nisi človek s srcem.

Jaz ti povem kako je pri nas.Za UKC nimam besed,če je res tako potem je nekaj kapitaaaaaaaalno narobe, samo ne nas vse metat v isti koš.

A si mutasta, ne znaš o tem obvestiti vodstva? Ob službo ne boš, ker vas je sester premalo. Ampak verjetno nimaš argumenta za svoje trditve.

Niti slučajno ne vse v isti koš.Imamo slabo vodstvo,zato pa je tako.

Ljudje, pa zakaj mislite da kao v moji pogodbi ne piše, da “brišem posrane riti”,pa seveda piše jaz moram brista riti pa še celi kup drugih stvari moram delat, ki jih pač sms ne smejo oz. ne bi smele, čeprav mi včasih kar malo zmanjkuje časa, se pa zelo trudim…
Monta – vprašanje za vas- kaj pomeni to delam vse razen obračuna- kaj je pri vas obračun?

obračun storitev,ko gre bolnik na oddelek

In od tega vodstva vi pričakujete višjo plačo?

Lahko ste vesele, da ste vsaj do zdaj toliko let prejemale plačo za nekaj kar niste.

Kako že gre – kjer se prepirata dva…..

Sestre ste podprle dohtarje kje so pa zdaj oni?

Plačilne liste so jim oke zaslepile…..

Saj so se šolali:-))))

Ker enim nadutim dohtrjem v rit lezete, zato vas tako izkoriščajo. Sem bila žal veliko po bolnicah in sem videla ta sistem. Dela se kot noro s strani sester, ko je vizita, drugače pa na kolenih prosiš, če hočeš še kozarec čaja.

New Report

Close