podnajemnica v težavah!

pozdravljeni!
bom poskušala biti čim krajša in kar se da jasna pri opisovanju moje težave.
živim v podnajemniškem stanovanje, kjer je situacija postala nevzdržna. lastnica je obupna, uglavnem ne moreva in ne moreva se sporazumeti. dala sem ji precejšen kupček varščine. podpisali sva tudi pogodbo, ki pa ni overjena. v pogodbi piše, da če predčasno prekinem pogodbo ona obdrži polovico varščine. jaz sem ji to čez čas omenila in rekla, da se ne strinjam s tem, da če je stanovanje v redu in ji dam dvo mesečni odpovedni rok(kot piše v pogodbi), mi je dolžna varščino vrniti. ona trdi da gre polovica za obrabo stanovanaj(parket,….). zdaj sva že na tej stopnji, da ji nisem dala najemnine za tekoči mesec, ker se bojim, da varščine ne bom nikoli videla. želela sem se z njo pogovoriti, pa noče slišat nič na to temo. zdaj moram do konca meseca ven in ko pogleda stanovanje, je rekla da se bova pogovarjali o varscini.
jaz sem tako jezna(tudi na račun moje naivnosti), me pa zelo zanima kaj lahko jaz naredim. prijavljena nisem tako, da bi jo lahko tudi davčni prijavila. ampak rada bi stvari rešila po mirni poti, sam če pa ne bo šlo, bom pa tudi jaz zobe pokazala.

kaj mi svetujete?

najlepša hvala.
xc

Zivijo!
Tole mi pa malce smrdi….
Kako je torej doloceno v pogodbi o varscini? Ali ti jo najemodajalka izplaca oz. vrne v celoti v primeru, ce das odpoved dva meseca pred iztekom dobe najema?
In kako se ugotavlja odskodnina za obrabo stanovanja? Je to tudi kje zajeto v pogodbi in kdo odloca o stopnji obrabe?

Pa menda ja nisi v nekaj mesecih vodila vaje stepanja po njenem parketu s celo gruco tecajnikov??? 🙂
LP!

hi, hi….
ne, ne stanovanje je takšo kot sem ga prejela. pred parimi tedni je bila tam in ni imela nobenih pripomb.
v pogodbi pa piše, da obdrži polovico varščine, če grem ven pred iztekom pogodbe in z dvomesečnim odpovednim rokom. drugo polovico pa mi vrne, če je stanovanje takšno kot sem ga prejela.
pred nekaj dnevi sva se zapeli glede varščine, ker je trdila da gre druga polovica za obrabo, jaz ji pa na ta račun nisem dala najemnine. zakaj le??
in zdaj grem ven do konca leta in vem kaj bo rekla. da je tista druga polovica za najemnino, ki je nisem plačala. pa smo tam!

najraje bi popokala in jo nikoli v življenju več videla.

lp

Ja,kaj pa je potem najemnina, če ne uporaba in obraba stanovanja? Menda ženska ne misli da bo kasirala od stanovanja v katerem bo vse sterilno, kot da v njem ne živi nihče? Eni so res grozni. Imeli bi vse obenem. Denar, pa še stanovanje ki se ne bi nič obrabljalo. Povej ženski, da je za stanovanje celo bolje če nekdo v njem živi in ga vzdržuje, kot pa če bi bilo prazno, saj šele v tem primeru res propada. Upam da se boš dobro zmenila.

Jap, dobra sola zivljenja za naslednjo pogodbo, ki jo bos sklepala…In draaaga!
Madonca, koliko je pa dandanes goljufov okoli nas!
Skoda, res!
LP in srecno!

New Report

Close