podeljevanje dobrih ocen v šoli

Resnično sem žalostna, ker sin ni izdelal letnika, sprašujem zakaj je v šolah toliko podeljevanja dobrih ocen, samo moj jih ni deležen, mogoče, ker imam samo srednješolsko izobrazbo?

Resnično? Podeljujejo jih? Na kakšen način pa? Žrebajo, se gredo izštevanke ali kako?

Mogoče pa zato, ker se ni učil in ni dovolj znal za pozitivno.

res je, nekaterim j eže samoumevno da jih dobijo, treb ase je štulit zraven, bit malo bolj glasen pa gre,

ne pa pravično-seveda ne ! eni so v zelo dobrih onosih z učitelji!!

se celo družinsko poznajo!

kr neki jih imam v razredu poleg sebe- demokracija ne velja- samo egoizem s strani posameznika

bolj bi se potrudil?? za 2 se pa ja lahko nauči vsak.Žal mi je,ker vem kako se počutiš…

Letnika ni naredil ker ni znal. Je pa preveč nekih dobrih ocen podarjenih brez pravega znanja. To je kultura šole, nimaš kaj. Lahko eno in isto razumevanje poveš na malo drugačen način ali pa na testu samo ene stvari od naštetih bolj poudariš, pa pri profesorjih kar naenkrat možgani kliknejo v drugo smer in dajo dobro oceno. Osebno imam izkušnjo z enim, ki je bil sicer alkoholik. V glavnem, vsak dan sem pisal samo jaz. Vsak dan ista vprašanja, vsakič cvek. Enkrat sem pa podčrtal stvari, ki sem jih naštel in dobil 4. Torej, učitelji so ljudje in vodijo jih predvsem čustva. Je pa res, da potem na koncu veliko tistih odličnjaških elitnežev pogrne v resničnem življenju tako hudo, da je to kar tragikomično. Vem pa za doktorje, ki so ponavljali v srednji šoli.

Lahko pa strnem vse skupaj samo v dve osnovni pravili:
če ZNAŠ VSE te noben, noben, NOBEN profesor ne vrže. Če znaš vse. Saj vem, da so tiste finte alla, weeeeee, weeeeeee, me je vzel na piko in vprašal ta težko, ampak to je za tisto gamat, ki iz roda v rod ostane gamat in jim ni jasno, da če je stvar na učnem načrtu jo je treba znati in se potem kregajo s pravili in se potem enako misleči med sabo tudi parijo, saj se z doslesnimi tipi ljudi niti ne morejo parit, ker ne pridejo skupaj razen mogoče za kakšen teden alkoholiziranosti…..malo sem zašel.

1 . V glavnem, če znaš VSE te NIHČE ne vrže.

2 . Sinove pred tem, da bi se učili vse ščitijo mater s svojo permisivnostjo.

Jaz mislim, da je tema snovana za hec in da ni res, da kakšna mater dejansko pojmuje svet tako neturalistično, da naj bi se profesorji spravili nad sina ženske zato, ker je ona samo srednješolsko izobražena. Če se motim, potem bi avtorici teme svetoval tudi, da naj se izšola na tistem faks, ki ga ni naredila, ker jo očitno tako hudo peče vest, da se ji že blede.

Nekaj sem že hotel napisat, ampak se mi ne da več. Toliko in toliko ponavljajočih vzorcev je v družbi, vsaka generacija ima spet iste probleme. Običajno niso znana niti vprašanja, kaj šele odgovori.

Mulc naj se uči. Če ne gre se je treba bolj potrudit.

s tako izjavo, bi ti ne dala niti osnovnošolske izobrazbe.
Od kdaj pa se v šoli podeljujeo ocene?
Podeljujejo se samo priznanja in pohvale.

o se se podeljujejo kakšnim priliznjencem, seveda ne smeš pa biti čisto tiho pred tablo ali oddati prazen test 😀…moraš znati seveda z učitelji 😀….pa tudi kakšne kuvertice romajo v zbornice, brez skrbi…

Neverjetno kakšni bedni odgovori!
V našem šolstvu se z lahkoto zgodi, da kdo ne naredi letnika, čeprav zna in ima same pozitivne ocene. Stojim za svojimi besedami, imam dokaze in zadeva je na sodišču.

Tako da 7777a ima čisto prav.

In ja, Jovanka, tudi tvoja izobrazba ni čisto nepomembna. Na tistih šolah, kjer je dosti otrok preprostih staršev, učitelji mislijo, da si lahko privoščijo vse.

…spomnim se niki časa nazaj, ko je ena izmed profesoric na srednji šoli rekla, da če koga dobi na piko, da bo imel pri njej ziher popravca…..je rekla bom že tako zrihtala:D….

Nekoč je bil za vse kriv učenec, danes je za vse kriv učitelj. Ta stari način učenja je puščal na ljudeh močne čustvene brazgotine in zato imajo stari ljudje prave fobije pred šolo. Je pa tudi danes nekaj zafrustriranih profesorjev, ki se v šoli bolj kot ne samo izživljajo nazaj nad svojimi nekdanjimi otroškimi sovrstniki za vse slabo, kar so utrpeli. Kot so peli Floydi, eni so bili tam samo za to, da so poskrbeli, da učenci doživljajo travme.

Mislim, da so zafrustriranci učili fiziko in matematiko. Prava škoda. Gre se namreč za to, da ravno tisti, ki niso imeli pojma o fiziki in matematiki so postali zateženi učitelji fizike in ali matematike. In potem so zafrustrirali generacije do teh dveh znanosti. Saj so bili tudi v redu učitelji fizike in matematike, ampak pogosto so bili to psihopati.

[
Draga Yeeyee samo znanje se v šoli ocenjuje, za vse ostalo – neznanje pa se podeljuje.
Oprosti ampak tudi tebi ne bi dala osnovnošolske izobrazbe.

Kaj se češ neki učit. Kmali bojo čipe vgradili v možgane in boš meu gor zapisano kar boš hotel.

to da bi ti v glavo vrtali , pa ti čip dal not , ko pesu , NE HVALA!

raje s epiflam, učim kakor koli sam da ne bi kri tekla….

bi pa bilo zelo priročno , da bi usb notr utaknu pa bi blo , zraven pa še en trdi disk pa je to to!

life in future (2070)

Draga jovanka,
s takšnimi vprašanji, pod katerimi je seveda jasno slutiti tudi tvoje mnenje o tej stvari, sinu delaš medvedjo uslugo.
Dokler ga podiraš pri tem, da je on sicer dovolj priden in prizadeven, ampak mu nagajajo učitelji, do takrat bo imel težave v šoli. In potem, ko si bo našel službo, bo imel težave v službi, ker ga bo zaje*aval šef, in to samo zato, ker ima njega mati samo srednješolsko izobrazbo.

Mimogrede, ne spomnim se, da me bi kadarkoli v šoli, kamor hodijo moji otroci, vprašali, kakšno izobrazbo imam.

Ni treba, da te vprašajo. Poznam šolo, na katero se vpisujejo predvsem učenci s podeželja. In dokazano ti lahko povem, da si učitelji na tisti šoli privoščijo marsikaj.
In če se otroku zgodi krivica, bi si morali starši zatiskati oči in trditi, kako ima učitelj prav? Da bo otrok videl, da nima podpore niti v starših, da učitelj lahko dela z njim kar hoče, da mu niti starši ne verjamejo??
Nikar ne misli, da se učencem v šoli nikoli ne zgodi krivica. Pa še kolikokrat se!

New Report

Close