Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost podaljšanje bolniške

podaljšanje bolniške

Pozdravljeni,
vem da je bilo o teh bolniškah že veliko napisano, pa vendar imam polno vprašanj.
Sem v 6 tednu nosečnosti (po ICSI), po drugemu UZ se srčni utrip zarodka še ne vidi, se pa naj bi počasi razvijal. Mnenje osebnega ginekologa še nimam, saj naj bi, kot razumem, na GK najprej potrdili utrip, šele nato se lahko naročim k svojemu ginekologu.
Nisem pristaš in nikakor ne podpiram izkoriščanja bolniškega staleža za brez veze.
Pa da ne bom preveč dolgovezila.
Trenutno sem v bolniški; 30 dni se mi izteče 6.8., pestijo me standardne nosečniške težave poleg tega pa nizek pritisk, ki ga spremlja nenormalna vrtoglavica. Se počutim kot bi bila 24 ur na vrtiljaku.
Ker uradnega mnenja osebnega ginekologa še nimam, osebna zdravnica je odsotna, jaz pa se še ne čutim zmožna za delo (delam tudi v prostorih, kjer se uporabljajo snovi neprimerne za nosečnice), me zanima, če lahko predlog za podaljšanje bolniškega staleža odda nadomestni zdravnik (oz. zdravnik, ki trenutno nadomešča osebnega zdravnika)? Se mi zdi, da sem za oddajo predloga že tako pozna in bo odgovor tako ali tako prišel že po izteku 30 dni. Kako pa postopam takrat? Počakam na odgovor (koristim dopust?), ali moram it delat?

Vem da nosečnost ni bolezen in kot sem že omenila, nisem pristaš izkoriščanja bolniške, tako da bi vas prosila brez napadanja 🙂

Hvala za odgovore in veliko pozitive vam želim

Zakaj bi te kdo napadal zaradi tega… itak je vse v rokah zdravnika oz. komisije. Zdravnik, ki nadomešča tvojega os.zdravnika, bo poslal predlog na komisijo, vendar brez mnenja ginekologa iz klinike. Potem bos na dom dobila obvestilo, da komisija zeli izvid oz. mnenje o zmoznosti za delo, ki ga pa bos poslala gor, takoj, ko ga bos dobila. Potem ti sele napišejo, ali so ti podaljsali bolnisko in do kdaj.
Seveda bi bilo najbolje, da imas izvid od G iz klinike, se preden se pošilja na komisijo, saj si prihranis nekaj čakanja. Se pa moraš zavedati, da bos morala dati svoj dopust, ce ti bolniske ne bodo podaljsali, ti pa bos po 6.8. še doma.
Ne vem sicer, kje se zdravis, ampak meni so in v Lj in v Mb dali papir za bolniško takoj, ko je bil krvni pozitiven.

Dobro uštimaj!

Hvala za odgovor. Sem bila danes pri nadomestnem zdravniku in uredila dokumentacijo (pač izvide UZ).

6 tednov noseča…šele, kaj šele bo????
Jst sem po umetni pri 6-ih tednih šele dobro zvedela, da sem noseča, tebe pa že okrog meče od togote. Saj ni čudno, da država tone, ko je folk tako mlahav. Kaj bo, ko boš rodila?? Takrat boš šele imela vrtiljak v glavi, pa ti nben ne bo pomagal…no, razen taščice in mamice…razvajenka!!

New Report

Close