počena ključnica
Mojemu sinu so pri porodu zlomili ključnico. Povedal noben nič, sem pa nekaj slišala na to temo, seveda sem brskala naprej, ampak glej ga zlomka so zanikali.
Na odpustnici pa je lepo pisalo, zlom ključnice pri porodu.
Tudi kasneje na pregledih se je izkazalo, da so vsi vedeli, slike sem videla šele pri pediatru, ki je tudi vedel in bil čist začuden, da niso povedali.
Ni pa to nobena panika, nihče ni bil nikoli kaj pazljiv pri rokovanju z njim, res pa ni nič kej jokal, če je bil na tisti strani. Si prepričana, da se ti to samo ne zdi, zdej ko pač veš.
Zacelilo se je nekje v 3 mesecih.
Ja, včasih se res sprašujejš zakaj hudiče ti ne povejo. Sej je jasno, da to niso naredili zanalašč, samo ko skrivajo, pa izpade čudno…
V Lj porodnišnici so meni pred 11 leti povedali, da ima mala od poroda zlomljeno ključnico. So mi rekli, da naj bom bolj nežna pri oblačenju otroka in pestovanju (da ji lepo rokico držim, ne pa da ji visi), na boku enem ali drugem pa ni hotela spati. Po dveh tednih smo obupali in jo dali spat na trebuh in je prespala celo noč. Tudi starejša je od 3 tedna spala na trebuhu, čeprav ni imela zloma, ker se je drugače na pol urce zbujala.
Tudi pri nas je imel en otrok po porodu zlomljeno ključnico, kar so mi povedali takoj naslednji dan in rekli, da se bo zacelilo samo. Kakšnih drugih napotkov v zvezi s tem niso dajali.