Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija počena čeljust

počena čeljust

Pozdravljeni!
Prijateljica si je pri padcu zlomila čeljust. Pred enim dnevom je imela 3 operacije le-te. Nihče od zdravnikov nam ne pove, koliko časa bo trajalo, da bo lahko jedla normalno hrano. Samo približna ocena. Nihče namreč ne želi govoriti o tem midve pa bi zelo radi zvedeli. HVALA!

Spoštovana Aleša,

nič niste napisali, kakšna je nadaljna terapija. Če so ji lečeči zdravniki dali le približno oceno, kako naj jaz dam bolj natančno oceno, če imam tako skope podatke. Če ima prijateljica narejeno imobilizacijo čeljusti tako, da ima le-te povezani med sabo, potem bo lahko jedla normalno hrano čez nekaj tednov.
Svetujem vam oz. prijateljici, da se o tem pogovori z operaterjem, ki ji bo dal boljše informacije.
Lepo pozdravljeni!

Spoštovana Aleša,

V primeru, da je imela Vaša prijateljica čeljust po zlomu operirano (osteosinteza), bo lahko pričela uživati mehko hrano že dan po operaciji, nato bo postopno prehajala na tršo hrano, povsem normalno hrano pa po treh mesecih. Če je bila zdravljena z opornicami, bo lahko normalno jedla šele po snetju le teh (8-12 tednov). Variacije so lahko precejšnje in odvisne od števila zlomov in mesta zloma, zob… Včasih zadošča celo samo 14 dni imobilizacije!. Zato bo edini pravi naslov zdravnik,ki je Vašo prijeteljico operiral.
Ne morem namreč verjeti, da zdravnik o tem ne bi dal nobenih informacij, je pa res, da jih zdravniki dajemo takšne podatke samo pacientu in najbližjim pooblaščenim svojcem, ne pa prijateljicam in prijateljem.

Lep pozdrav,

asist. Matija Gorjanc, dr.med.,dr.stom.
maksilofacialni kirurg

New Report

Close