počen kondom
Pozdrav,
v zadnjih mesecih sva s fantom imela dvakrat slučaj, da nama je počil kondom…
Norlevo sem prvič vzela 31.12.2010 (ker je bil kondom luknjast) in nisem imela nobenih stranskih učinkov- menstrucija je prišla ob običajnem času.
nazadnje sem po Norlevu spet mogla poseči (kondom je pri vrhu počil) 23.02.2011. 28.02.2011 sem dobila majhno krvavitev, ki pa se je danes okrepila (1.3.2011). menstruacijo bi morala dobiti šele 11.3.2011.
zanima me, ali je taka vmesna krvavitev po Norlevu normalna, ker imam simptome iste kot pri navadni menstruaciji (zredila sem se za kilogram in imam povečan apetit, pa tudi bolj sem utrujena). Norlevo sem vzela v roku približno 5 ur (zagotovo manj kot 12 ur) po nezaščitenem spolnem odnosu, v glavnem zelo hitro za tem, ko nama je počil kondom.
verjetno moram počakati, da pride normalna menstrucijska krvavitev? kako pa naj ukrepam, če ne bo?
včeraj sem bila tudi pri ginekologinji in sem se po posvetovanju odločila, da spet pričnem jemati Logest kontracepcijske tablete. zanima me, kdaj jih lahko začnem jemati? takoj, ko spet dobim svojo menstruacijo? kaj pa, če je ne bo? ali je možno, da Norlevo spremeni potem menstruacijskega ciklusa?
upam, da mi boste hitro odgovorili, ker me zelo skrbi… najlepša hvala za pomoč!
Vmesne krvavitve po uporabi Norleva so možne in niso nevarne. Odvisno v kateri fazi ciklusa ste uporabili Norlevo, se lahko skrajša ali podaljša trajanje ciklusa in s tem začetek menstruacije. Za pričetek tabletk počakajte na začetek menstruacije in jih pričnite jemati prvi dan menstruacije. Če bi izostajala več kot en teden, preverite možnost nosečnosti s testom.
pozdravljeni,
hvala lepa za Vaš odgovor.
Norlevo sem vzela 9. dni po koncu menstruacija, in dobila krvavitev točno na dan ovulacije.
krvavitev je sedaj trajala nekje en teden. svojo menstruacijo pa pričakujem 14.3.
koliko možnosti pa je, da jo dobim, ker je bila krvavitev po Norlevu res močna? če je ne bo en teden po 14.3. torej naredim test za ugotavljanje nosečnosti? hvala.
Norlevo približno na sredini ciklusa bistveno ne vpliva na njgovo dolžino, vmes ste imeli prekinitveno krvavitev po Norlevu, menstruacija bo najverjetneje ob običajnem času ali z manjšim odstopanjem. Če bo izostajala več kot en teden je dobro narediti test.