Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Počasna presnova

Počasna presnova

Že od malega imam težave s počasno presnovo. Zgleda, da je to dedno, saj ima
tudi mama enake težave. Prebavo imam drugače normalno, redno, vsak dan.
Kaj mi lahko svetujete, da bi presnovo izboljšala ?

Nekje na Internetu sem prebrala, da obstajajo zeliščne tablete, ki vsebujejo mahuang(ali nekaj podobnega ??), ki spodbuja presnovo. Ali kaj veste o tem?

Hvala in lep pozdrav, Kaja

Spoštovani!

O omenjenih tabletah žal ne vem nič, zato ne bi znal svetovati. Na dobro prebavo najbolj vpliva redna telesna aktivnost, uživanje zadostne količine tekočin, balastnih snovi, predvsem v obliki svežega sadja in zelenjave. Glede na to, da greš na stran redno vsak dan pa se ti pri teh letih verjetno ni potrebno posebej utrujati s tem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Zgleda , da je prišlo do nesporazuma. Nisem govorila o prebavi ampak o presnovi, kar pa je nekaj čisto drugega. Prebavo imam O.K., presnova pa je slaba.
Ali mi lahko na to temo kaj svetujete ?

LP, Kaja

Spoštovani!

Opravičujem se zaradi nesporazuma. Ali mi lahko razložite, kaj mislite s težavami v zvezi s presnovo. Težave s presnovo imajo v glavnem ljudje s sladkorno boleznijo, pri drugih takih težav praviloma niti ni. Menim, da ob normalni in raznoliki vsakodnevni prehrani človek ne potrebuje nobenih dodatkov. Eden izmed razlogov za to je tudi to, da je meja med dodatki kar tako in raznimi škodljivimi sopdujevali neostra, zabrisana in ne zagotavlja varnega krmarjenja med zdravnim in nezdravim.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close