Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Po ukinitvi kontracepcijskih tabletk…

Po ukinitvi kontracepcijskih tabletk…

…nisem dobila več menstruacije. Jemala sem Stediril M, in sicer 3 mesece. Nato sem zbolela za pljučnico, in ker sem 2 tedna preživela v bolnišnici, nisem mogla po nov recept. Tako da sem jih torej nehala jemati.
Zadnjo menstruacijo sem imela skoraj 7 tednov nazaj. Zanima me, če je možno, da je menstruacija izostala zaradi prrenehanja jemanja tabletk? Naj povem še, da je zelo malo možnosti, da sem noseča, saj sem poleg kontracepcijskih tablet uporabljala še kondom. Tudi prsi me ne bolijo, niso napete, imam pa napet trebuh, kot običajno nekaj dni pred menstruacijo.

Prosim lepo, če mi lahko čimprej odgovorite. Me kar precej skrbi.

Hvala lepa in lepe praznike.

Pozdravljeni,
če vas skrbi, naredite test za nosečnost. Pretekla uporaba kontracepcijskih tablet ni vzrok za izostanek menstruacij. Če v 3. mesecih ne bo krvavitve, obiščite ginekologa. Vzrokov za izostanek menstruacije je kar nekaj in med njimi je stres, ki bi bil lahko vzrok pri vas glede na prebolelo bolezen.
Srečno

Najlepša hvala za odgovor. Sicer bom za vsak slučaj naredila test, a mislim, da je vzrok drugje in sem malo zaskrbljena. Pljučnica je bila res huda, imela sem vročino do 41°, in 10 dni mi ni padla po 38°…
Ampak, zdaj je od tega že 3 oz bo kmalu 4 tedne 🙁 Mislim,da bo res najbolje,da se čimprej naročim pri ginekologinji.

Še nekrat hvala za nasvet.

Pozdravljeni!

Po prenehanju jemanja kontracepcijskih tabletk (Diane 35), ki sem jih jemala 3 leta in pol sem normalno dobila zadnjo menstruacijo, nato pa naslednje menstruacije nisem dobila do danes (tj. 53 dni). Naredila sem že test nosečnosti, ki je bil dvakrat negativen. Zanima me, če je to zaskrbljujoče in se moram naročiti pri ginekologu, ali počakam, da se mi menstrualni ciklus uredi?

Zahvaljujem se vam za odgovor.

Lp

Pozdravljena!

Če imate namen zanositi, potem je smiselno, da se ciklus čim prej vzpostavi, če ne, pa se vam ne mudi in lahko z obiskom ginekologa počakate nekaj mesecev. Morda je pri vas nastala ti. luteinska cista, ki lahko vztraja nekaj tednov ali celo mesecev in izloča progesteron ter tako zavira nastop menstruacije. Če ste že pred jemanjem KT imeli neredne menstruacije, potem bodo takšne tudi sedaj.

Matjaž

New Report

Close