Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Nevrokirurgija po operaciji zdravila za tlak, ko tlak poskoči na trenutke, večinoma pa je normalen

po operaciji zdravila za tlak, ko tlak poskoči na trenutke, večinoma pa je normalen

Zanima me ali je pri osebi 3 mesece po operacji možganov zaradi zatekanja po znotrajmožganski krvavitvi v globini desno (subkortikalna), z levostransko hemiplegijo po kapi, arterijsko hipertenzijo, subfalcialno ascendentno herniacijo možganov in benigno neoplazmo hipofize, glede krvnega pritiska kakšno drugačno priporočilo, kot pri navadnih ljudeh?

p.s.
V bolnišnici v Sežani in Ljubljani je prejemala Tonokardin, Amlodipin, Prenesa, ki so za pritisk in ostale, ki niso ampak rahlo nižajo. Čez dan je pritisk normalen, tam višji do 14o, večinoma pa idealen tj 120. Občasno, kadar noga poskoči, skoči pritisk v višave, potem pa je spet lahno nizek, normalen ali malce povišan. En zdravnik mi je povedal da Perneso ne jemljem pod 110, in nekatera druga zdravila ne ko je puls nižji kot 55. Tonokardin in Amlopion sedaj ne jemljemo, vzamemo Perneso če je visok zjutraj in vzela bi Amlopion zvečer če bi zvečer bil pritisk dvignjen, če bi bil čez 140 bi mogoče polovičko Amlopiona vzela tudi čez dan? Ali torej razen na pritisk Tonokardin in Amlopdipin imajo po operaciji možganov še kakšno funkcijo, ali pa so samo za pritisk in jih torej ob recimo tlaku 130 ni treba jemati? Problem mi se je odločiti tudi zato, ker ji ena (NEplegična) noga skače, ta isti bok tudi, in takrat pritisk poskoči, čez dan ali kaj kmalu se umiri in je včasih tudi zelo nizek in potem mi izgleda kot sedirana, zato jih ne jemljem, ker se bojim da jo ne ubijem. Splošna zdravnica se je nekako strinjala da opazujemo kaj se dogaja in da zaenkrat dajam Perneso po potrebi. Glede tega me zanima mnenje nekoga, ki se spozna na možgane, saj pregled pri nevrologu ima čez 45 dni in šele takrat lahko dobimo kakšnega nevrologa. Hvala za mnenje.

Spoštovani!
Glede na uravnavanje krvnega pritiska se raje obrnite na specialista internista za hipertenzijo, ker to ni moja specialnost.
Lep pozdrav!

Mitja Maechtig, dr. med., specialist ortopedske kirurgije, NCSF cpt osebni trener Naročanje za pregled: 031 719 299 (samoplačniški pregledi) Kirurški sanatorij Rožna dolina, Rožna Dolina, cesta IV 45, 1000 Ljubljana (01) 477 94 00 Železniški Zdravstveni Dom (01) 291 22 58

New Report

Close