Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Po odvajanju

Po odvajanju

Imam notranje hemeroide in pri odvajanju blata me boli, tudi kri se pojavi. S tem se se nekako sprijaznil. Pijem veliko tekočine, nisem pa ljubitelj sadja in zelenjave, zato verjetno nekih pozitivnih učinkov ni. Blato je še vedno trdo, odvajam pa vsake 3 dni približno, kar sigurno ni v redu. Me pa skrbi nekaj drugega. Po odvajanju (kjer se dobro obrišem), se mi čez pol ure in tudi prej zopet pojavi mešanica blata in krvi, kar moram obrisati. In to traja tudi 1 dan ali več. Šele po tem je vse v redu, a kaj ko pride na vrsto novo odvajanje. To je ZELO moteče, ni mi verjetno potrebno razlagati zakaj.

Bi mogoče lahko takole na daljavo uganili, zakaj se mi to dogaja in kako naj zdravim. Če boste predlagali kakšna maziva, zdravila, bi prosil tudi za imena.

Hvala!

Spoštovani!

Če še niste upoabljali svečk ali mazil za hemroide, je to sigurno pravi čas: faktu, modlolex in številna druga. Tudi odvajanje bi veljalo pospešiti z donatom, kompotom iz suhih sliv ali kar z odvajalnim sirupom. Če bi prešli na odvajanje enkrat na dan, bi se tudi pritisk na hemeroide in ksnejše motnje v zvezi z njimi zmanjšala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close