po NK prezgodnja menstruacija
Pozdravljeni ga. Arh,
zanima me nekaj vprašanj:
Zavedam se, da je preventiva in uporabe kontracepcije boljša kot kurativa :S vendar sem na 11. dan ciklusa (18.7.) imela nezaščiten SO (moji ciklusi po prenehanju jemanja KT niso na 28dni, zadnji ciklus je npr. trajal kar 38 dni, prejšni cca na 32. dni).
Ker na žalost na Hrvaškem ne prodajajo jutranje tabletke brez recepta, sem ukrepala kasneje kot bi si želela. Po 60h urah sem vzela 3xYaz nato po 12h še 3xYaz. Danes (26.7.), po 6 dneh od vzetja tabletk, sem imela krvavitev (zelo gost krvav izcedek). To verjetno še ni menstruacija (je šele 20.dan ciklusa)? Zanima me, kaj bi ta krvavitev lahko pomenila? Je le reakcija na tabletke ali je za tako reakcijo prezgodaj? Ali je še prezgodaj za test nosečnosti (moram počakat na 1.dan zaostale M po običajnem ciklu)?
Hvala za odgovore.
2x 3 tabletke Yaz žal niso zadosti močne za namene nujne kontracepcije, možnost nosečnosti še vedno obstaja. Krvav izcedek je posledica uporabe tabletk in ni menstruacija. Počakajte na čas ko naj bi običajno bila menstruacija in potem opazujte ali bo izostajala. takrat je čas za test na nosečnost.