Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Pljučnica

Pljučnica

Spoštovani!

Prejšnji teden v torek, sem za otrokoma zbolela za virozo, ki prizadane dihala in je trenutno aktualna. Vročina je bila vsak dan do 39,2, tri dni, kašelj, izcedek iz nosu). Četrti dan sem bila brez vročine in sem se veliko bolje počutila, peti dan pa me je močno tresla mrzlica in sem inmela temperaturo že dopoldan 40. Ker tudi po dva lekadola naebkrat nista zbila temperature pod 38,6 sem šla naslednji dan (v nedeljo) v dežurno ambulanto in dobila Nalgesin.Ta je za nekaj časa zbil temperaturo.
Včeraj sem šla še enkrat k zdravnku, ker ni bilo nič bolje, v psih predvsem na desni strani me je že vse bolelo, globoko sem dihala, kašljala pogosteje – produktiven kašelj. Pri poslušanju pljuč, je rekel zdravnik, da ne zazana nič posebnega razen ostrešega dihanja in je dal pregledat še CRP, ki je bil 296. Sestra mi je dvakrat vzela kri… Diagnoza – pljučnica. Ker sem alergična na penicilin, sem dobila antibiotike Lekoklar. Danes sem že brez vročine.
Koliko čas menite, da bom potrebovala za okrevanje in kaj lahko sama storim, da bo čimprejšnje oziroma na kaj moram paziti?

Hvaležna bom za vaše cenjeno mnenje, pa lep pozdrav,
mam

Spoštovani!

Težko reči. Verjetno vsaj tri tedne.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close