Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? pljučni rak

pljučni rak

Sestra je zbolela za pljučnim rakom. Sedaj jo zdravijo s kemoterapijo, vendar so kar povedali,da to ni ozdravljivo. Drugače jo močno bloi kljub protibolečinskim tabletam in obližem. Pa tudi poti se kar naprej. Zanima me glede na vaše izkušnje, kako dolgo ji lahko kemoterapija podaljšuje življenje. če ji bo sploh pomagala.

Hvala rebeka

Ima pa še zasevke na reberni mreni.

Nimam sicer odgovora na vprašanje, me pa zanima koliko je približno stara in kakšne znake je imela, da je to ugotovila?

Stara je 63 let, imela je bolečine v prsnem košu in voda se ji je nabrala v pljučih. Veliko je kašljala, sedaj sicer malo manj. To se je vleklo kr en čas.

Domnevam, da gre za mikrocelični karcinom, ker ga ne zdravijo z operacijo. Kemoterapija bo verjetno upočasnila napredovanje bolezni, sčasoma se težave navadno pokažejo še kje drugje. Sama prognoza je odvisna tudi od njene telesne in psihofizične kondicije. Zdravljenje jo najbrž še dodatno izčrpava. Dosti raje bi vam napisal kaj bolj spodbudnega, a žal ne morem. Tudi sam sem pred leti izgubil sorodnico s podobnim obolenjem na pljučih.

Spoštovana bi*bi, bodite svoji sestri v oporo in spodbudo.
Vse dobro vam želim in čim manj dodatnih zapletov.

New Report

Close