plenični izspuščaj?

Dobili smo plenični ispuščaj. Mazali smo s bepantenom in praško pasto pa ne pomaga. Prosim za pomoč ali nasvet. Morda je kaj drugega?
Pojavlja se od kar se otrok obrača in spi večino noči na trebuhu.
Morda je od kakšne hrane, ker pušča močnejši urin? Ne vem, pomagajte prosim.

Prilagam še slikico.

Koliko je star? Se še doji?

Ko si rekla, da objavljaš sliko, sem mislila, da bomo videli dojenčkovo vneto ritko. Če praška pasta ne pomaga, bi jaz otroka peljala k pediatru, naj ga pogleda. S kremami ne bi eksperimentirala.

Lahko so pa glivice.Poskusi namazat s Canestenom-seveda na umito in osušeno rito!

Imam sina starega skoraj 20. mesecev. Ima zelo obcutljivo ritko in zato so plenicni izpuscaji pri nas kar pogosti ( sploh ko smo probavali razlicne plenice ). Ze ko je prisel iz porodnisnice ga je imel. Babica nam je ob svojem obisku svetovala kremo Lasepton, katero ob pordeli ritki uporabljamo se danes. Pomaga 100%!

Pardon evo pravilnega linka. stara je eno leto.

Jaz ti svetujem da jo umivaš z oljem in nato pofenaš(vendar ne preblizu da jo ne opečeš) nato pa jo namaži z laseptonom ta najbolj pomaga.Tako nam je svetovala naša patronažna,saj smo tudi mi imele tak problem oz.glivice

Meni je tudi naša pediatrinja svetovala dobro očistit in pofenat, da se res dobro posuši preden daš plenico gor.

Kaj pa Bubchen Wundschutz Creme? Meni se zdi kar ok!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Veliki pozdravček!

Pri nas so tako izgledale glivice. K pediatru, da ti da kako kremo za glivice.
Kar se pa slike tiče, jaz bi jo čimprej umaknila z neta, oziroma sploh ne bi objavljala takih slik. Saj veš, da se na netu vse sorte ljudi najde. Pa ne bi rada, da kdo nepovabljen gleda mojo pikico.

Slike sicer nisem videla… a tudi mi smo imeli en manjši PI…. ki nikakor ni šel stran z Bepantenom, olivnim oljem…. pa smo šli k dr. pa nam je dala Dakratin kremo, mazali ene 3 dni in nič boljše … potem sem pa kupila otroško kremico za ritke od MB lekran BEBIVAL in zadevo v parih dneh rešili…..
Moraš pa res ob vsakem previjanju ritko čisto posušit…. mi nismo fenali, smo pa posušili z par. robčki + nekaj časa nagica….

jap gljivice. Isto je blo pri nas. Trdovraten hudič.Maži z Canestenom na oprano in osušeno kožo, kjer ni rdeče pa z praško pasto. Ker lepo suši kožo. Čas med plenicami skrajšaj, po kakanju res nemudoma previt, ker to še dodatno iritira kožo.

Moraš bit vztrajna, ta hudič se zdravi 2-4 tedne. In predno bo boljše bo izgledalo slabše. Tako da, ne eksperimentirat s kremami, bodi vztrajna, če nisi prepričana pejt k zdravniku čim prej, da boste čim prej začeli s terapijo.

Pa slikco takoj stran z neta! Takoj! Sej sama veš zakaj…

Vso srečo!

Mi imamo močan PI pri novorojenčku in dajemo pod pleničko eno oprano brez mehčalca in polikano bombažno plenico. To + Daktarim in dobro sušenje ter pogosto previjanje je kar hitro pokazalo napredek.

Ravno zato sem spraševala po starosti in če dojiš.
Ker gre verjetno res za glivice. Če dobro vidim na sliki, so že kar precej trdovratne. Mi smo sicer res dobili DAKTARIN (ampak ta za v usta, na jeziček, kjer je imela soor – glivice), za na ritko nam je pa pediatrinja predpisala NISTATIN MAZILO. In se je precej hitro pozdravilo.
Res pa je, da so glivice ena zares trdovratna zadeva in moraš biti res pazljiva.
– Previjati čimbolj pogosto. Jaz sem jo pred vsakim podojem in vsakič, ko se je pokakala (to je bilo malo po vsakem podoju, tako smo na dan zamenjali tudi po 12 plenic)
– Dobro očistiti rito. Jo dobro osušiti (mi smo jo osušili z res mehko brisačko – samo popivnali in predvsem na zraku) – ja, in imejte ritko čimdlje na zraku. Malo bolj segrejte sobo, morda kalorifer, da je mala lahko nagica (sploh, če ne kaka veliko, je to lahko ivedljivo)
– Dobro oprati (na 90 ali celo 95 stopinj) bodyje in kakršnekoli krpice, če jih uporabljaš za umivanje ritke ali kakršnokoli blago, ki pride v stik z rito ali njeno bližnjo okolico … brisače, ko jo kopaš itd.
– Zelo dobro in zelo pogosto si umivaj roke!

Če boš tako počela, mislim, da bi glivice morale izginiti v parih dneh, 1 tednu, sem pa jaz za vsak primer še preventivno mazala ene dva dni. Če se prav spominjam, to pove pediater, smo mazali samo 2x na dan – jaz sem se odločila, da zvečer in zjutraj, čez dan pa z Bepanthenom.

Srečno!

Me veseli, da slike ni več.

Tudi moj otrok je imel plenični izpuščaj, vendar v hujši obliki. Probali smo vse, tudi do zdravnika smo jo peljali, saj je imela že krvav izpuščaj. Po receptu je naredila kremo v lekarni ( 2900 SIT), pa ni pomagala. Potem sem kupila kremo Penaten, ki je zelo mastna in nepropustna za vodo. Po treh dneh se je pokazalo izboljšanje, zato ti svetujem, da jo kupi. Dobi se jo v vsaki navadni trgovini, ki drži malo kozmetike.
Pa veliko sreče.

Pri nas je šlo za glivično vnetje. Dobili Hipermangan (za kopel) in Canesten. V enem tednu je šlo na bolje. Smo pa potem začeli uporabljati Nivea baby puder (občasno še vedno kdaj tudi Bubchen kremo za ritko) in moram povedati, da od takrat tudi pleničnega izpuščaja ni več.

Lp

Puder? A ga ne vsi odsvetujejo? Zanimivo, da vam je pomagal.

Ne vem, zakaj naj bi ga odsvetovali? No, nam vsekakor pomaga, v kombinaciji z občasno (mogoče nekajkrat na teden) uporabo Bubchen kreme.

Lp

New Report

Close