Najdi forum

lep pozdrav!

S partnerjem ze dolgo časa živiva skupaj in razmere so postale tako nemogoče, da ne vem sploh, kaj naj…
Trenutno pa imam eno vprašanje oziroma potrebujem nasvet.
15. november je bil rok za oddajo vloge za znižano plačilo vrtca. Ker mi partner ni hotel prinesti potrdila, da je prijavljen na zavodu in odmero o določitvi dohodnine, so mi poslali po pošti, da moja vloga ni popolna, kar je razumljivo. Potem sem mu še enkrat rekla, naj uredi te zadeve, pa pravi, da ne bo. In sedaj ne vem, kaj naj naredim. Glede na to, da dokumentacija ni popolna, bom dobila najbrž visoko položnico, čeprav sem trenutno brezposelna. Kako zdaj naprej? Ali je možno, da bi se glede na nastalo situacijo plačilo vrtca delilo na očeta in mamo (mene). Jaz finančno nisem zmožna plačevati tako velike vsote. Na koga naj se obrnem, da uredim zadeve, ki so postale nemogoče. Kaj naj naredim…
hvala za kakršenkoli odgovor ali besedo!!!

obupana mamica

Spoštovana obupana mamica!

Moram reči, da se nahajate v precej težki situaciji, v kateri pa bi vam svetovala tako:

V primeru, da boste še naprej ostali skupaj s partnerjem, kljub njegovemu neodgovornemu obnašanju in prelaganju vseh bremen skrbi za otroke na vas in vrh vsega še onemogočanju, da bi vi poskrbeli za otroke, lahko:

– vprašate v Vrtcu na Oddelku za oskrbnine, če je možno, da bi se plačilo delilo na oba
– se obrnete na Občino stalnega prebivališča, oddelek za predšolsko vzgojo oz. oddelek za družbene dejavnosti. Oni so tisti, ki financirajo razliko od polnega plačila Vrtca in oni tudi izpišejo odločbo o znižanem plačilu vrtca. Pojasnite jim svojo situacijo in se pogovorite, kako bi zadevo lahko rešili.
– Na CSD lahko prosite za priporočilo oz. potrdilo, da kljub skupnemu gospodinjstvu s partnerjem, za otroka skrbite sami.

V primeru pa, da boste prišli do tiste točke, ko ne boste več želeli živeti v takšnem odnosu s partnerjem, se lahko obrnete na Materinski dom, ki se nahaja na za vas najbolj primerni lokaciji, če seveda nimate druge možnosti novega bivališča z otrokom. Materinski domovi v Sloveniji so:

– Zavod Pelikan Karitas , Materinski dom Škofljica in Materinski dom Višnja Gora, Gumnišče 5, 1291 Škofljica, 01 3667721, [email protected]
– Center za socialno delo Ljubljana Šiška, Materinski dom, Celovška 195, Ljubljana, [email protected]
– Zavod Karitas Samarijan, Materinski dom Solkan in Materinski dom Cesta, Skalniška 1, 5250 Solkan, 05 3300244, [email protected]
– Talitakum zavod za pomoč materam in ostarelim Postojna, Ljubljanska 28, 6230 Postojna, 05 7203984, [email protected]
– JZ SOCIO, Materinski dom Celje, Stanetova 4, 3000 Celje, 034924044, [email protected]
– Center za socialno delo Maribor, Materinski dom Maribor, Na Jelovcu 22, 2354 Bresternica, 02 6232552, 02 6232526, [email protected]

Če potrebujete še katerokoli drugo informacijo, povejte. Upam, da si boste uredili življenje tako, da ne boste več imeli takšnih problemov!

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

Gospa Jana!
Komaj sem čakala na Vaš odgovor. Jutri bom šla na CSD in bom videla, kaj bom uspela urediti. Najlepša hvala, da ste si vzela čas za odgovor. Z otrokom vam želiva lepe praznike…
pozdravček
obupana

Pozdravljena ponovno!

Upam, da ste uspeli kaj urediti na CSD. Če pa vam ne bo uspelo rešiti tega problema, vam bo to mogoče spodbuda, da se boste odločili za končanje teh nemogočih razmer, kar pa tudi ne bo slabo. In tudi jaz vam želim lepe prihajajoče praznike in nasploh lepo prihodnost.

Jana Metelko Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21, <http://pelikan.karitas.si/materinski_domovi.htm>

New Report

Close