Plačilo mostička

Spoštovani!

V kratkem bom verjetno na vrsti za nov mostiček-čakam že skoraj dve leti (sedanjega imam 10 let, plačala sama), stanje v ustih je sledeče:

– zgoraj levo: 1,2,3 štift, 4,5, 6 manjka zob, 7, štift, 8 bo zbrusila in bo tuid zajet v most
– desno zgoraj: 1 štift, 2 manjka, 3 zbrušen zob, 4,5 manjka zob, 6 zbrušen zob. 7 ne bo zajet v most.

Zanima, če bom morala kaj plačati za najcenejši material? Ta material je od zadaj verjetno temen (kovinski)??? KOliko pa bi morala doplačati, če bi želela imeti belo zadnjo stran mostička (najcenejša varianta)???
Kakšna pravila veljajo zame—-tista izpred dveh let ali nova?? Ali lahko zahtevam, da se mi mostiček naredi iz treh delov—kja pa če zobozdravnica ne bo za to?
LP

Spoštovana Brina,

težko vam bom odgovorila na vprašanje tako kot si vi želite. Kot prvo jaz cen ne poznam, tako da tega dela sploh ne bova razrešili.
Če sem prav razumela vašo situacijo, potem vam manjkajo 3 zobje (desna 5 in 2 ter leva 6), kar pomeni, da boste te člene morali plačati sami (manjkati bi vam moralo vsaj 5 zob). Najcenejša prevleka je fasetirana in je na nebni strani kovinska, porcelan pa bi bil v barvi zoba, vendar bi morali doplačati razliko v ceni za vse prevleke + polno ceno za samopšlačniške člene (za manjkajoče zobe).
Za vas veljajo nova pravila, ker boste šele zdaj na vrsti (žal, tako določa ZZZS). Z zobozdravnico se lahko dogovorite za izdelavo mostička v več delih, ker število nosilnih zob niti ni problematično.

New Report

Close