Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina PISKANje V PLJUČIH

PISKANje V PLJUČIH

Spoštovani!

zadnih 14 dni opažam, da ko globje vdihnem, mi sem in tja v pljučih zapiska. Kaj bi lahko bil vzrok, sicer sem se naročila k pulmologu, vendar šele po novem letu. V zadnejm času nisem prebolela ne pljučnice ne kakšne druge bolezni, ki bi udarila na pljuča (no vsaj da bi vedela ne ).

Sem pa kakšen mesec dni že precej nervozna in tesnobna (izpiti ter težave doma), zato v predelu pljuč zanzavam topo bolečino, ki pa ni stalna.

Sem pa kadilka že 9 let, v zadnjih 2-3 letih pokadim cca. 10 cigret dnevno, se pa trudim to razvado opustiti, saj si želim počasi otroka in nameravam nehati. Naj povem še to da sem stara 29 let.

Hvala za vaš cenjen odgovor in lepe praznike vam želim,
Taja

Spoštovani!

Najbrž so to prvi znaki prihajajočega kroničnega bronhitisa (zaradi kajenja). Dokler se ni uporabljalo spirometrije, je bila diagnoza kroničnega bronhitis zasnovana na kroničnem kašlju vsaj dva meseca v letu. Izloča se več sluzi, ki povzorča piskanje (fenomen piščali) in izkašljevanje z izpljuvkom.

Bolečina je lahko posedica omenjenega in možnega bronhitisa, ali pa telesni znak tesnobe. Po opisu bi se prej nagibal k tesnobi, a bi se dalo potrediti le z nekajdnevnim jemanjem zdravil proti tesnobi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor dr. Kersnik.

Ali mi lahko zdravila proti tesnobi predpiše tudi splošni zdravnik ali le psihiater?

Hvala za odgovor in še enkrat lep pozdrav,

Satija

Spoštovani!

Seveda vam jih lahko predpise vaš zdravnik splošne medicine. Ob tem velja poudariti, da je diagnozo potrebno sproti preverjeati, saj jo potrdi le uspešnost zdravljenja in odsotnost drugih bolezni, ki bi povzročale podobne znake.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close