Najdi forum

Pilates in oblikovanje telesa

Lep pozdrav!
No tudi jaz sem ena izmed tistih nesrečnic ki se bori s kilogrami, odvečno maščobo in svojim izgledom nasploh.Ravno zaradi tega sem se odločila da korenitno spremenim svoj način življenja in razmišljanja. Odločila sem se, da začnem že takoj ta trenutek, danes, takoj. Vsako jutro si bom privoščila telovadbo in si pomagala z vajami za trebušne mišice, počepe, izpadne korake, razgibavanje, ples. Jedla bom po malem, v malih količinah, nič sladkarij in čimmanj kruha, testenin…poleg tega pa bom ukinila hranjenje po 17 uri, sepravi brez teh grozno vwelikih porcijah v nočnih urah(hja sem BILA ena tistih, ki jo je volčja lakota napadala pozno ponoči), ampak od danes naprej bo vse drugače.S tem sem že začela pred kakim tednom se v to uvajati, sedaj pa bo napočil trenutek ko bo vse skupaj še bolj odločno in resno.Spila bom vsaj 2l vode na dan, zjutraj pila svež limonin sokec…poleg tega pa sem si ravnokar naročila cdje s pilates z vajami za oblikovanje telesa in izgubljanje kg, maščob, ter bolšega počutja…to kar sem naročila(paket teh dvdjev) pa se imenuje WINSOR PILATES. Zdaj pa me zanima ali ima mogoče kdo izmed vas ali vaših bližnjih kaj izkušenj ali pa vsaj kaj več pojma o pilatesu ali konkretno teh dvdejih…kaj mi lahko svetujete, je pilates vredu zadeva, kako je pri vam delovalo, v kolikšnem času in s koliko časa na dan, teden ste porabili za to…kaj mi priporočate glede celotno vsega skupaj kar sem vam opisala za moj nov način življenja? Hvala za odgovor, držim pesti za vse vas da vam uspe na svoji poti!!!!In upam da boste tudi vi držali pesti zame in me psihično podprli, da mi bo na moji novi poti lažje!čao in lep sončen dan še naprej!
tina

T!na pozdravljena med mačkami in mačkoni!
Lepo, da si se odločila in pričela takoj, tako je prav!
Zadala si si kar težko nalogo, ampak verjamem, da ti bo uspelo, še posebej, če si se trdno odločila za spremembo.

Glede dvd-jev. Sicer ne vem, kaj ta komplet vsebuje, katere vaje, filme….
Sama sem si z neta snela (ja vem da je ilegalno, ampak…)2 oz. 3 različne vaje. Ene so za trebušne mišice, druge pa za oblikovanje zadnjice in nog. Oba sta super, seveda pod pogojem, da jih izvajaš. Vsak od teh 2 filmčkov traja cca. 20 minut, se pa kar pošteno spotiš. Meni so bile od začetka, kar naporne…pa nisem začela delati iz nič (vsak dan sem delala trebušnjake, tekla ali šla na hrib), imela sem grozen “muskelfiber” ampak potem je bilo pa super. Na trebuščku se je lepo poznalo, prav tako na nogah in zadnjici.
Letos pa mi nekako ne grejo te vaje…sem se malo polenila, glede tega. sicer še vedno tečem in hodim v hrib, ampak se mi zdi, da so lani te vaje, dale še tisto piko na i.

Bodi pridna in vztrajna pri izvajanju in rezultati bodo sigurno vidni!

Lp, Maja

Ojla!

Super si se lotila zadeve, rezultati ti ne morejo izostati.
Glede pilatesa. Meni je uspelo 2 tedna delat, pa se mi zdi, da so že bili rezultati. Dvd ji do super, na začetku, ko še nimaš kondicije ja lahko malo naporno. Sicer pa so vaje sestavljene iz jogijskih asan, v povezavi z močjo – krepiš si osrednji del telesa, kar pomaga telesu pri pravilni drži ipd.

Če te še kaj zanima vprašaj, sicer pa nimam dosti izkušenj s tem, me pa zdaj tudi vleče nazaj k tem vajam.

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Zanima me, kje vlečete te filmčke dol. Ali je možno dobiti kakšen link?
Hvala in lep pozdrav,
Nia

Nekateri vlečejo iz kazza, nekateri iz mule (e-mule), nekateri iz torrentov, nekateri iz dc++…
Za vse pa morš met program, pa ni legalno…

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

T!nA pozdravljena,
ne moreš si misliti, s kakšnim veseljem preberem kak tak post, poln neke volje in želje in pozitivne energije….na tak način in s takim pristopom niti slučajno ne dvomim, da ti uspe.
Prav na tak način sem začela sama in uspela…najbolj pa sem vesela, ko si omenila, da ne boš večerjala po 17.uri in limonin sok zjutraj, kajti sama še vedno trdim, da sta to zelo pomembna dejavnika pri hujšanju.
S pilatesom pa si nisem na ti, enostavno v teh vajah preveč ne uživam, so mi mučne in vem, da jih ne bi izvajala redno, zato se raje držim tistega, v čemer max uživam…kolesarjenje in vaje za mišice…
Držim pesti zate in oglasi se še kaj!!!!
Lep večer ti želim!

kje si pa naročila te dvd-je? in kakšna je cena?

tina,

jaz sem pilates navdušenka.
z vajami sem začela v neki bližnji telovadnici pred enim letom in sem pri organizirani uri telovadila 2krat na teden, seveda sem imela še zraven 2 uri aerobne vadbe, za srčka. na začetku sem opazila boljšoi držo – powerhouse to je osrednje mišice se krepijo, sistem deluje tako da krepiš svoje telo od znotraj navzven.
če vaje izvajaš pravilno je to zelo blaga vadba ki ne povzroča nobeni poškodb sklepov. najbolj pa mi je všeč, da se je po 15ih letih bolečin v hrbtu to prenehalo. okrepijo se namreč mišice ob hrbtenici , špehec na hrbtu je izginil, trebuh je raven in trd…jaz si več ne predstavljam življenja brez pilatesa.
winsor pilates sistem sem si pa nabavila marca letos in sem navdušena, kajti gre za svojevrstno kombinacijo in zaporedje gibov za še boljše rezultate.
menda stane 10000 sit, jaz sem dala več v avstriji sem kupila in zraven še en dodaten cd s trakom in pa podlogo za izvajanje vaj.
to je osebno meni najboljši način za krepitev telesa, izgubljanje kilogramov pa je postranska zadeva….

No ja Buba, tako si to napisala, da si še mene navdušila…morda pa spet pričnem. Prvič me nikakor ni navdušilo. Morda pa nisem delala pravilno? Kaj pa vem, vse skupaj mi je bilo prepočasi, rada imam dinamiko-aerobika npr.
Pa-pa

POvejte mi nekaj. Rada bi začela s pilatesom jeseni v telovadnici. Zanima me, če je primeren tudi za popolne začetnike, ali te mine volja takoj?

lep pozdrav!!
Najprej bi se rada vsem vam iskreno zahvalila za vaše prijazne odgovore in da ste mi povedali še vaše izkušnje s pilatesom, res ste mi dali še dodaten navdih, moč in energijo, hvala vam!!!
*ja tana pilates naj bi bil primeren tudi za popolne začetnike, saj so začetne vaje lažje(sedaj pa je odvisno katere boš izvajala..)
*tista ki je vprašala kje in kaj sem naročila…naročila sem tako imenovan winsor pilates-komplet cdjev in priročnik v katerem je napisana dieta, ter dnevnik v katerega si zapisuješ svoje rezltate za še večjo motivacijo…zraven pa lahko po želji naročiš še en dodaten cd z vajami pilates s posebnim trakom, s katerem vaje izvajaš….celotno reklamo sem videla po tv-ju in sicer to prodaja top-shop, če te reklame še nisi zasledila si greš lahko pogledat tudi na http://www.topshop.si kjer klikneš en okenček in si ogledaš predstavitev winsor pilatesa…mene je vse skupaj zelo navdušilo, čeprav pa vse skupaj po pošti dobim šele jutri ali pa v soboto, že komaj čakam:).Drugače vse skupaj stane 9.999sit + poštnina ki je tam okoli 1500sit(sedaj odvisno)….če pa zraven naročiš še dadotani cd z vajami in trak pa je to še dodatnih mislim da tam okoli 3300sit nisem ziher….pojdi na topshopovo stran pa tam vse točno piše;)
še enkrat hvala vsem za odgovore in spodbudo in verjamem da mi uspe,vso srečo pa želim tudi vam!:)čao, tina

Lahko pa uploadam kaki demo posnetek, da boste vidle za kaj gre, če je katera v dvomih, pa potem kupi.

Tana, pilates je vsekakor primeren za začetnike, pač narediš manj ponovitev vaj ipd. Saj vodič pove katere so težje variacije, npr dodaten položaj nog ipd. in katere lažje, npr. če nisi popolnoma gibljiv.

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

Uploadala sem 20 min pilates workout, da boste ostale vidle za kaj se gre…

Dobite ga tam kot vse, velik je cca 150mb, verjetno se bo dolgo downloadal, odvisno od povezave.

pa, pa

-------------------------------------------------------------------------------------- In every life we have some truble, if you worry, you make it double, don't worry, be happy...

hmmm in kje dobimo vse ostale;)pa hvala:)

T!na, v Mermaidinem podpisu je povezava za internetno stran. Klikneš in izbereš kaj želiš downloadati.
Če pa bodo še kakšne težave, pa kar vprašaj.

Lp, Maja

o pa res:)
hvala:)

k1m ravno winsor pilates je dinamična vadba….
drugače pa gre za body AND SOUL….tud ko je potekalo še počasi, na začetku MORA potekati počasi, da osvojiš gibe, da utrdiš trebušne mišice (powerhouse) in dobiš ravnotežje, potem pa lahko izvajaš intenzivnejše vaje. ravno finta je, da imaš telo ves čas pod kontrolo, da izvajaš kontrolirane gibe, tako je efektivno.
potem pa počasi nadgrajuješ in dejansko pri pilatesu gre še vedno eno stopnjo više in eno stopnjo intenzivneje….
fajn je ravno to, sai si sam prilagajaš glede na stopnjo pripravljenosti telesa in kondicije intenzivnost vadbe

mene je navdušila ta vadba, res. pa sem sicer bila nekoč športnica, potem pa dosti let ne in šprtnikom se telo, če ga ne negujejo še huje pokvari, kot če nisi imel nikoli nobene mišice. pa se je sedaj tudi to popravilo

tina, si ze dobila dvd-je?
kak ti je všeč vadba?

buba! ja sem že dobila dvdje in moram reči, da sem zelo zadovoljna!! Res da ti je kot začetniku vadba ki jo izvajajo malo težja ampak z voljo in trudom ter mislijo na lepo telo ti uspe in ni kakih večjih problemov;). Tako da vse skupaj se mi zdi super!!Edino kar me malenkost moti je to, da dvdeji niso v slovenščini, čeprav bi morali biti!! Ampak jaz si potem dam kar na hrvaški jezik, ga še najbolje zastopim od naštetih, ali pa angleški…no to je nekaj o tem.LP!:)

Če obljubljajo, da je prevedeno, mora biti. Samo nekateri DVD-ji imajo tako čudne menije, da je včasih kakšen podmeni skrit. Poglej malo, če je še kje kakšna puščica, ki jo lahko stisneš. Sem se enkrat tako osmešila v videoteki, ko sem trdila, da ni slovenskega jezika.

New Report

Close