Najdi forum

Pikomil redi?

Živjo!

Imamo tri mesece starega dojenčka. Prve tri tedne je bil samo dojen, ker pa sem imela sama premalo mleka, sem mu začela dodajati prilagojeno (Pikomil1), po katerem se zelo “redi”. Ima namreč že 6400g. Ali ima kdo podobne izkušnje?

Običajno se zalivančki bolj redijo od dojenih.

Ni pa rečeno, da se tudi ob dojenju ne bi tako redil. Nekateri so pravi korenjaki.

Težko rečem, če je ravno Pikomil krivec. Imam pa podobno izkušnjo kot ti: po prvem mesecu sem sinu začela dodajati Pikomil in začel je zelo hitro pridobivati na teži. Od takrat naprej je ves čas malo bolj okrogel, še zdaj, pri dveh letih, čeprav jasno pikomila že zdavnaj ne pije več.

Povprašaj svojega pediatra; mogoče mu pa preveč dodajaš. Pitje po steklenički je namreč za zalivančka zelo preprosto, nič se mu ni treba potruditi in kaj hitro popije v bistvu več, kot dejansko potrebuje.

Lp,
Katarina

Jaz pa imam pri hčerkici prav nasprotno izkušnjo! Na teži je s Pikomilom pridobovala ravno toliko, da je še ujela tisto “krivuljo” pri pediatru. Sem že mislila preiti na bolj kaloričen Milumil, pa mi je zdravnica odsvetovala.

Ali je kakšno mleko manj kalorično od Pikomila?

Pred enim letom ga ni bilo.

Naš je jedel Humano, pa je imel pri treh mesecih 7.100 gr, bil samo zalivan! Ampak pomlatil je po 250 ml na tri ure, tako da me je že pošteno skrbelo, kakšnega požeruhca bomo imeli. Pa se je pri 4 mes in pol to končalo,pri sedmih mesecih je pa potem imel vsega 5 kil :((.

Ne se sekirat, vsaj v tem času na otrokov apetit ne moremo kaj dosti vplivati! Mleka so pa vsa približno enaka!

[url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/u506550.png[/img][/url] [url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/p506563.png[/img][/url]

Aha ok se že bolje počutim.Thaanks!

Moj ima 5mesecev in ima 9kg in 75-76cm,pa ne zgleda debel-je čisto lep dojenček. Je pa velik požerušček8 DELNO DOJEN + pKOMIL), SICER PA NA DOJENČKOV APETIT NE MORAŠ VPLIVATI, ZATO NIČ NE SKRBI. Kot pravijo:bo že “shujšal, ko bo začel tekat okoli:)

Ker sem sama imela premalo mleka, sem dodajala Aptamil, ampak je moja punčka po njem vedno zelo trdo kakala, zato mi je pediatrinja svetovala naj preidem na Pikomil, ki hkrati tudi ne redi tako kot Aptamil. In res potem njena teža več ni naraščala tako hitro, čeprav nikoli ni bila predebela. LP

Otroci so znani po tem, da imajo obdobja zelo hitre in intenzivne rasti, pa obdobje manj intenzivne rasti. Enako apetit. Krivulja naj bi bila ‘stopničasta’. In to ves čas opažam tudi pri naši šefici. Vsako leto na morju v 14 dneh poje toliko, kot doma običajno v enem tednu. Doma pa potem tri tedne komaj dohajamo, da jo uspemo nahranit.

Jaz se na tvojem mestu ne bi sekirala, če pa bi otroček postal res debel, pa še to bi moral preverit tudi pediater na kakšni krivulju, če res že močno štrli ven, bi pa malo zabremzala. Ampak počakaj še par mesecev. Že ko se bo začel plazit, bo povsem druga pesem.

res je to, da ko začnejo hodit gre vse odvečno stran…naša Teja je imela pri 6 mesecih 12kg!Hranjena je bila s Pikomilom. Res je bila bajsi, kajti bila je velik požerušček. Danes pri dveh letih in pol pa je prava vitka damica.
Mene so ful presekirali češ dej poglej jo kok je debela. Ampak ti povem da dve, tri bolezni naredijo svoje. Potem pa prvi koraki, tekanje, skakanje…in odvečni kilogramčki grejo. No, ne da bi hujšala, samo teža je ostala enaka, ona pa je rasla. Zdaj ima 105 cm in 15 kg. Meni se zdi ravno pravšnja.

Ne beli si glave, dokler se otroček dobro počuti in je zdrav.

pozdravček,
alenka

New Report

Close