Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija pikice v vidnem polju

pikice v vidnem polju

Spoštovani!

Pred kakšnim letom dni se mi je v vidnem polju pojavila temna pikica, ki sledi pogledu. Je skoraj v centru vidnega polja. Zdaj pa sta se mi pojavile še dve, ena je enako velika in na robu polja, ena pa večja in bolj motna. Vse so na istem očesu, kjer imam tudi visoko stopnjo astigmatizma. Pikice so prisotne ves čas, bolj vidne so na močni svetlobi.

Zanima me, ali je to lahko kaj nevarnega? Sicer nosim leče, pred kratkim pa so mi pregledali oči, tudi rumeno pego, in je vse bp.

Hvala in lep pozdrav.

Pikice pred očesom lahko pomenijo spremembo v steklovini in lahko ni čisto nič nevarnega, pri tem je obvezno pregledati očesno ozadje pri široki zenici, da se izključi spremembe na mrežnici.
v kolikor je bilo to narejeno, potem je v redu. Nevarno je če se vid nenadoma poslabša,če se pojavi bliskanje, ki ne preneha ali če se pojavi zavesa pred očesom. V teh primerih morate nujno obiskati oftalmologa.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close