Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija Pik ose

Pik ose

Včeraj zvečer, ko sem se odpravljala spat sem se v postelji usedla na osi, ki ne je pičila. Na pike tako os kot čebel sem hudo alergična in sem takoj vzela Medrol 64 g in dva Claritine,  adrenalina nisem uporabila, ker se mi ni zdelo, da bi bila reakcija res ogrožujoča. Pojavila se je koprivnica po vsem telesu, rdeča in srbeča ušesa, ne prehuda oteklina obraza (ustnic), to je po kakšni uri od pika izzvenelo in pa zelo velika rdeča oteklina ob mestu pika premera na kakih 35 kvadratnih cm kože, ki še vzstraja. Rdeč flek je bil dvignjen nad kožo in nekako valovito marogast, pekoč kot bi imela opeklino. Hladila sem z hladilnim gelom v vrečici in pa z mrzlim tušem. Stanje je danes malo bolje,  še hladim in mažem s Fenistilom, se mi je pa koža začela na mestu fleks tudi luščiti. Kako dolgo lahko pričakujem, da bo flek vztrajal? Težava  je, ker je na riti in skoraj ne morem sedet.

Osebna zdravnica je danes na dopustu, zdelo se mi je, da zadeva ni tako urgentno, da bi koga drugega s tem obremenjevala, zato prosim tu za nasvet kaj lahko pričakujem glede trajanja otekline in kako si še lahko pomagam.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Velike lokalne reakcije na mestu pika znajo trajati do teden dni. Hitreje se umirijo, če jih mažemo z glukokortikoidnim mazilom (na recept).

Lep pozdrav

New Report

Close